Topladığı bahşişlerle 23 yetim çocuğu giydiren davulcu İbrahim ile tanışın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 11:43

Bursa'da, 27 yıldır ramazan aylarında vatandaşları sahura kaldıran davulcu İbrahim Mete, bu yıl topladığı bahşişlerle 23 yetim çocuğu giydirerek bayram sevinci yaşattı.

Haberin Devamı

İşçi emeklisi olan, bin 400 lira aylık geliriyle kirada oturan Mete, alışveriş merkezine götürüp tepeden tırnağa giydirdiği çocukların yüzünü güldürdü.

Mete, 1990 yılından bu yana ramazan aylarında davulculuk yaptığını belirterek topladığı bahşişleri çocuklar için harcadığını söyledi.

Topladığı bahşişlerle 23 yetim çocuğu giydiren davulcu İbrahim ile tanışın


Yetim çocukların yüzünü güldürmek istediğini dile getiren Mete, "Geçtiğimiz yıl 11 yetimi giydirdim. Bu sene bu sayı 23'e çıktı. Başka katkılar da vardı içinde, davul parasıyla birlikte 23 çocuk giydirdim. Çocuklar anneleriyle beraber geldiler. AVM'ye götürdüm. Anneleri seçti, ben hesabını ödedim. Çocuklar çok sevinçliydi. Ben de mutlu oldum. Herkese tavsiye ederim bunu." diye konuştu.

Haberin Devamı

"İMKANIM EL VERDİĞİ SÜRECE BU BÖYLE DEVAM EDECEK"

Mete, seneye bu sayıyı 30'a çıkartmayı hedeflediğini vurgulayarak "Allah ömür verirse seneye belki bu sayı 30 olabilir veya hiç olmayabilir. Çünkü yarın ne olacağı belli değil. İmkanım el verdiği sürece bu sürekli devam edecek." ifadelerini kullandı.

Topladığı bahşişlerle 23 yetim çocuğu giydiren davulcu İbrahim ile tanışın


Ailesinin ve kendisinin geçmişte çok sıkıntı çektiğini anlatan Mete, şöyle devam etti:

"Biz zamanında çok muhtaçtık. Çok fakirlik çektik. Biz 6 kardeşiz. Yırtık ayakkabılarla gezdik. Millet bize bir şeyler alsın diye bakıyorduk. Benim çocuklarıma da aynı şekilde. Ben 5-6 sene öncesine kadar biri bir şey alsın diye bakıyordum. Ama şu anda Allah bana bunu gösterdi. Çok güzel bir duygu. Çok büyük miktarlar tutmuyor. Bunu herkese tavsiye ederim. Herkes bunu yaparsa fakir çocuklar daha çok sevinir."

Topladığı bahşişlerle 23 yetim çocuğu giydiren davulcu İbrahim ile tanışın


Mete, çocukları mutlu görmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Bugün Allah bana neler verdi, ne güzellikler gösterdi. Ben bu yardımları yapacak biri değilim. Ben bugün kiracıyım ama geçen yıl kışı sıkıntısız geçirdim. Ne param bitti cebimde ne yiyeceğim ne yakacağım bitti. Çocukların hürmetine. 30 yıllık evliyim ilk defa rahat bir kış geçirdim. Bin 400 lira emekli maaşım var. Başka hiçbir gelirim yok ama o kadar rahat kış geçirdim ki başka işler de denk geldi. İlk defa kışı sıkıntısız geçirdim. Çocukların sayesinde. Ben onlara ufak bir yardım yaptım ama çok büyük rahatlık yaşadım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!