GeriSeyahat Tophane'ye büyük ödül
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tophane'ye büyük ödül

Tophane'ye büyük ödül

Tophane'deki Outlet Sanat Galerisi sanatçılarından Hamra Abbas, dünyanın en büyük sanat ödüllerinden biri olarak kabul edilen Abraaj Capital Sanat Ödülü’nü kazandı.

Hamra Abbas, koleksiyonerler, müze yöneticileri, uluslararası küratörlerin yer aldığı kalabalık bir törenle ödülünü aldı.

Yüzlerce başvuru arasından, Abraaj Capital Ödülü’nün 3. edisyonuna seçilen Hamra Abbas, önümüzdeki 6 ay boyunca çalışmasını gerçekleştirmek için çalışacak.

Her yıl, Orta Doğu, Kuzey ve Güney Afrika’da yaşayan sanatçılara verilen Abraaj Capital Ödülü, alanlarında sivrilen, gelecek vadeden yeni sanatçılara & projelere  veriliyor. Projenin, küratör ve sanatçının ortak çalışmasıyla üretilmesi bekleniyor. Ödül kapsamında proje, Dubai Sanat Fuarı’nda gösterim şansı da buluyor. Dünyanın bu en cömert ödülü toplam 1 milyon dolar değerinde.

Abraaj Capital ödülü için, İngiltere Birmingham’da yer alan Pugin Ghardman & Powell Ltd. ile camdan bir bir anıt/karanlık oda inşa edecek ve bu çalışma ilk kez Art Dubai’de gösterilecek. 2009 yılında verilen Abraaj Capital ödülünü Kutluğ Ataman almıştı.


2010 Abraaj Capital Ödülünü kazanan diğer sanatçılar:

Hamra Abbas
Jannanne Al-Ani
Shezad Dawood
Naadia Kaabi-Linke
Timo Nasseri
Misafir Küratör: Sharmini Pereira

 

False