Topçuoğlu: Atatürk tarihe damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Topçuoğlu: Atatürk tarihe damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 10:07

Topçuoğlu: Atatürk tarihe damga vurdu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, barışçı kişiliği, reformları, düşünce ve yaptıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran ve insanlığın saygı duyduğu bir lider olduğunu söyledi.

Topçuoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, ebediyete intikalinin üzerinden 79 yıl geçmesine rağmen Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başaran büyük bir devlet adamı ve komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve şükran ile andığını kaydetti.

Bugünün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için yas günü olmadığını, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışılması ve her zamanki gibi bir ve beraber olunması gereken bir gün olduğunu belirten Topçuoğlu, şöyle devam etti:

"Atatürk, barışçı kişiliği, reformları, düşünce ve yaptıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran ve tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Atatürk’ün ruhu, yas ve ağıtlarla değil, muasır medeniyetler zirvesine doğru yükselen bir Türkiye ile şad olacaktır. Türkiye her geçen gün daha ileri bir noktaya gelmekte ise bu Atatürk’ün,  ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak’ ilkesiyle hareket etmemizle mümkün olmuştur. Bu vesile ile ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnet duygularımı sunuyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!