Topbaş: New York itfaiyesiyle yarışacak düzeydeyiz

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: New York itfaiyesiyle yarışacak düzeydeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 16:23

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, pazar günü Kapalıçarşı’da, dün de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çıkan yangınlar ile ilgili açıklama yaptı. Topbaş, yangınlarda kasıt olduğu yönündeki iddiaların gerekli kurumlar ve emniyetin çalışmalarından sonra ortaya çıkacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı ve il milli eğitim binalarının kentin önemli değerlerinden olduğunun altını çizen Topbaş, “Bu yapılarda yapılan çalışmalarda çok dikkat edilmesi gerekiyor. Diğer taraftan güvenlik açısından hassas olunması gereken ve titizlik gösterilmesi gereken yerler buralar. Kapalıçarsı dünyada ilk alışveriş merkezi olarak bildiğimiz bir merkez ve önemli bir eser. Bir takım iddialar gerekli kurumlar ve emniyet değerlendirerek çalışmaları yapmaktadırlar. Sonuçları bizde takip edeceğiz. Bizimde itfaiye olarak kent içinde sorumluluk içerisinde çalışmamız var" dedi.

"NEW YORK İTFAİYESİYLE YARIŞACAK DONANIMDAYIZ"

‘İl milli eğitim binası yangınında itfaiyenin yeterli olmadığı söyleniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?’ şeklindeki soruya karşılık Kadir Topbaş, “Sabahın çok erken saatlerinde başlayan bir yangın. Sebepleri araştırılmakta stanbul’un önemli eserlerinden bir tanesi . İtfaiye olarak şunu çok açık ve net söyleyebilirim; Bizim Newyork itfaiyesyle yarışacak ekipmana sahip bir donanımdayız. İstanbul’da günde 200’ün üzerinde yangın olmakta. Ve her birine çok kısa zamanda yetişmekteyiz. Her alanda oldukça itfaiye sadece yangın değil trafik kazalarında da etkin görev yapmaktadır. Biz donanım olarak dünyada ne görürsek ilaveler yapmaktayız. En büyük yatırım alanlarımızdan bir tanesi de itfaiye olduğunu söyleyebilirim. Yeterli olmaması söz konusu değildir. Başarılı bir çalışma vardır.

Burada başka nedenler varsa onlar araştırılıyor. Daha sonra itfaiyenin raporu çıkacaktır. Biliyorsunuz Dolmabahçe Fulya’da çıkan bir yangında çok kısa sürede çok etkin bir mücadele yaparak, başarıya ulaşmış bir itfaiyeden bahsediyoruz. İlk defa İstanbul’da ve belki Türkiye’de bir yüksek yapıda gökdelende çıkan yangına müdahalede gayet başarılı bir sınav vermiştik. Bir çok yangında da başarılı sınav vermektedir. Bahsedildiği gibi 'yeterli değildir' gibi ifadeleri ben uygun görmüyorum" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!