Top modellerin güzellik sırları

Gisele Bündchen, Lara Stone, Carolyn Murphy, Miranda Kerr gibi dünyanın en ünlü top modelleri, kusursuz görünümlerini nasıl koruyorlar dersiniz? Detaylar yazımızda...

Haberin Devamı

Lara Stone: En sevdiği içecek hindistancevizi suyu

Hollanda asıllı top model, fitness koçuyla düzenli kas ve kardiyo egzersizleri yapıyor, öğünlerini ona özel hazırlanmış beslenme planına göre düzenliyor. Stone’un en sevdiği içecek ise hindistancevizi suyu. Model, “Hem tadı dolayısıyla hem de metabolizmayı hızlandırdığı için vazgeçemediğim bir içecek” diyor.

Gisele Bündchen: Onun sırrı protein zengini besinler

Brezilyalı top model, küçük yaştaki iki çocuğuna rağmen koruduğu kusursuz görünümünü düzenli olarak yaptığı sporlara borçlu. Küçüklüğünden beri bisiklet kullandığını söyleyen Bündchen, bunun yanı sıra boks ve kardiyo egzersizleri yapıyor ve spor programını protein zengini beslenme rutiniyle destekliyor.

Carolyn Murphy: Vegan detoks içecekleriyle form tutuyor

Haberin Devamı

New York’ta düzenli olarak yoga derslerine katılıyor. Ayrıca Central Park onun için sabahın erken saatlerinde vazgeçilmez bir yürüyüş parkuru... Kusursuz fiziğini ise vegan detoks içeceklerine borçlu olduğunu söylüyor.

Miranda Kerr: Her sabah 30 dakika yoga

Onun güzellik reçetesinde, her sabah 30 dakikalık yoga, haftanın birkaç günü ağırlık ve fitness bandında kardiyo egzersizleri ile yaşam biçimi haline getirdiği sağlıklı beslenme yer alıyor. Kerr’in en sevdiği yemekler arasında ise ıspanak, avokado ve brokoli liste başı...

Cindy Crawford: Özel hocayla çalışıyor

Güzelliği ve vücuduyla zamana karşı koyan bir diğer isim de Cindy Crawford... Dinç ve sağlıklı görünümünü Power Plate’in klasik egzersizlerine borçlu olduğunu söylüyor. Ayrıca spor hocası Sarah Hagaman’la birlikte düzenli olarak yoğun kas egzersizleri yapmayı da ihmal etmiyor.

Türk kadını çiçek kokularını seviyor

Türkiye’nin esans üreticilerinden Seluz Kimya, uzun süredir üzerinde çalıştığı koku alışkanlıkları çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Euromonitor International ve birkaç farklı bağımsız araştırma şirketinin verileriyle hazırlanan raporda, Avrupa ülkeleri, Amerika ve Türkiye’nin koku haritası yer alıyor. Rapora göre Türk kadını daha çok çiçek kokularını tercih ediyor.

Haberin Devamı

Ülkelere göre kadın ve erkeklerin ne tarz kokuları tercih ettiğini anlatan detaylı çalışma, kozmetik sektörü için önemli veriler içeriyor. İlk etapta Amerika, Avrupa ülkeleri ve Türkiye için hazırlanan bu raporda dünya kadınlarının tercihleri benzerlik gösterirken, erkeklerin tercihlerindeki farklılıklar dikkat çekiyor.
Türkiye’deki kadınların yüzde 45’inin tercihi “floral fruity” olarak adlandırılan koku ailesi... Yani gül, yasemin, zambak gibi çiçeklerin elma, mango, şeftali gibi meyve kokularıyla kombinasyonunu içeren parfümler... Avrupa’da da beğeniler benzerlik gösteriyor. Rapora göre Avrupalı kadınların yüzde 15,5’i “chypre fruity” yani paçuli, meşe yosunu gibi kokuların odunsu notlarla harmanlanarak daha kalıcı olmasını sağlayan “şipir” ailesiyle meyve kokularının karışımından, yüzde 10,6’sı “floral woody” yani sandal ağacı, vetiver gibi ağaçların kalıcı odunsu kokularının çiçek kokularıyla bileşiminden, yüzde 9’u ise Türk kadınlarının ilk tercihi olan “floral fruity” ailesinden hoşlanıyor.

EDİTÖRDEN

Haberin Devamı

Cildi iyileştirici etki
Cildin hücresel hareketlerini yeniden yapılandırma ile kırışıklıklarla savaşı birleştiren Line Relief R3, çok özel CMA Complex formülü sayesinde hücrelerin oksijen tüketimini artırmaya yardımcı oluyor. Cildin iyileşme işlemini taklit eden R3 Peptixyl Complex, CMA Complex ile birleşerek, destekleyici fiberlerin üretimini uyarıyor. Cilt dolgunluk kazanıyor.

Moda saçlarda...
Toni&Guy, 4 farklı saç bakım ve şekillendirme ürün serisi geliştirdi. Tanıtım için geçtiğimiz günlerde objektif karşısına geçen Tülin Şahin, çekimlerde markanın Casual, Classic, Glamour ve Creative serisiyle hazırlanmış çarpıcı dört farklı saç stiliyle poz verdi.

Haberin Devamı

Güçlü ve maskülen
Acqua Essenziale, Ferragamo’nun lüks serisinin yeni taze kokusu... Parfüm, erkeğin gerçek ruhunu kutlayan bir koku imzası olarak tanımlanıyor. Denizden gelen meltemin Akdeniz’in değerli aromatik ve odunsu notalarıyla birleşimi, güçlü ve maskülen karaktere tazelik katıyor.

Bayram fırsatları

Tekin Acar Cosmetics, binlerce ürün seçeneğiyle bayramda kendini ve sevdiklerini şımartmak isteyen kozmetik tutkunları için cazip fırsatlar sunuyor. Cilt bakımı setinden makyaja, avantajlı parfüm kofresinden vücut bakım setlerine kadar farklı hediye alternatifleri, Tekin Acar Cosmetics severleri bekliyor. Üstelik 11 Ağustos’a kadar Turkcell kullanıcıları her 250 TL’lik alışverişe 50 TL hediye çeki kazanıyor. Bu kampanyayı kaçırmayın, bayramda kendinizi ve tüm sevdiklerinizi şımartın.

Yazarın Tüm Yazıları