Top kaybetmiyoruz ama sayı da atamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Top kaybetmiyoruz ama sayı da atamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2012 00:39

Aynı grupta birbirine rakip olacak Beşiktaş 69.9, F.Bahçe Ülker de 72.7 sayı ortalaması ile en kısır iki ekip. Buna karşılık sarı lacivertliler 12.1, siyah beyazlılar da 12.2 top kaybı ile gruplarının en iyileri.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin 3 takımla temsil edildiği THY Euroleague’de Top 16 turu yarın başlıyor. Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş ve Anadolu Efes, önce çeyrek finale ardından da Final Four’a kalmak için zorlu bir mücadele verecek. F.Bahçe Ülker ve Beşiktaş aynı grupta birbirleri ile karşılaşacak. Biz de iki Türk takımının birden yer alacağı F Grubu’nu sizin için değerlendirerek temsilcilerimizin şanslarına göz attık.

TRİPKOVİÇ İLE GÜÇ KAZANDILAR

fenerbahçe Ülker maç başına 72.7 sayı ile F Grubu’nda maç başına 69.9 sayı ortalamasıyla oynayan Beşiktaş’ın ardından en kısır takım durumunda. Sırp guard Tripkoviç ile güçlenen F.Bahçe Ülker bir transfer daha yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Grubun en skorer ekibi ise, 81 sayı ortalamasına sahip Maccabi Tel Aviv. Sarı lacivertlilerin cuma günü karşı karşıya geleceği Barcelona da 77.4 sayı ortalaması ile grubun skorer takımları arasında.

Haberin Devamı

RİBAUND ZAFİYETİ BÜYÜK

fenerbahçe’nin yeni grubunda da en büyük sıkıntısı ribauntlar konusunda olacak gibi. Sarı lacivertliler maç başına 29.3 ribaunt ortalaması ile grubun en kötü pota altına sahip takımı görüntüsünde. Beşiktaş ise bu konuda daha başarılı. Siyah beyazlıların 32.4 ribaunt ortalaması var. Grupta F.Bahçe Ülker’in ardından en büyük ribaunt zafiyeti olan takım 30.5 ortalaması ile Caja Laboral.

2 SAYI YÜZDESİ

· F.Bahçe Ülker 53.2
· Beşiktaş 48.6

3 SAYI YÜZDESİ
· F.Bahçe Ülker 33.3
· Beşiktaş 35

RİBAUND ORT.
· F.Bahçe Ülker 29.3
· Beşiktaş 32.4

TOP ÇALMA
· F.Bahçe Ülker 6.5
· Beşiktaş 6.2

Topun değerini biliyorlar

SARI lacivertliler adına olumlu bir istatistik az top kaybı yapmaları. Temsilcimiz, maç başına 12.1 top kaybı ortalaması ile grubun en az top kaybeden takımı. Grubun en az top kaybeden ikinci takımı da 12.2 ortalama ile Beşiktaş. Bu bizim için sevindirici. Ayrıca F.Bahçe’nin ilk rakibi Barcelona da 14.4 ortalama ile grubun en çok top kaybeden takımı.

En az asist yapan bizimkiler

F Grubu’nda F.Bahçe’ye (11.4) ait olduğunu görüyoruz. Beşiktaş ise maç başına 12.2 ortalama ile en az asist yapan 2. takım durumunda. F.Bahçe için en önemli etkenlerden biri, 2 sayılık atışlardaki yüksek yüzdesi. Grupta Barcelona yüzde 57.8 ile açık ara lider. F.Bahçe de yüzde 53.2 ortalaması ile iyi ortalamaya sahip takımlardan. Beşiktaş ise yüzde 48.6’yı yakaladı.

Haberin Devamı

MAÇ BAŞINA ASİST
· F.Bahçe Ülker 11.4
· Beşiktaş 12.2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!