Top Beleni Projesi'nde dereceye girenlere ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Top Beleni Projesinde dereceye girenlere ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 16:14

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Anamur Belediyesi'nin düzenlediği Top Beleni Projesi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Jüri Başkanı Prof. Dr. Mimar Hasan Şener, Anamur Ortaokulu Spor Salonu'ndaki törende, 127 projeyi değerlendirdiklerini belirterek katılımın yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Projeyle bugünkü adı "Atatepe" olan "Top Beleni"ni tepesinin düzenlenerek gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını ifade eden Şener, "Böyle tarihi yerleri tahrip etmeden, doğal değerlerini koruyarak gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Bu nedenle seçtiğimiz proje, bu tepenin tamir edilmesi, düzeltilmesi ve ihtiyaçlara cevap verecek şekle getirilmesi açısından çok önemli" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Türe de Top Beleni Projesi'nin mutlaka hayata geçirileceğini vurgulayarak, "Bu proje olmazsa olmazımız. Projeyi en geç iki yıla kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bitince de İnşallah Türkiye'nin en güzel projelerinden biri olacak" dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra yarışmada birinci olan Oya Eskin Güvendi ile Ayça Yontarım ve dereceye giren diğer ekiplere ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi projeye 20 bin, ikinci projeye 15 bin ve üçüncü projeye 12 bin 500 lira para ödülü verildi. 5 projeye de 7 bin 500 lira mansiyon ödülü verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!