Tombulların tanrıçası olmak istemiyorum

Güncelleme Tarihi:

Tombulların tanrıçası olmak istemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2005 01:54

Son yıllarda aldığı kilolarla dikkat çeken oyuncu Kirstie Alley, diğer şişman meslektaşları gibi işsiz kalmadı, ‘Fat Actress’(Şişman Oyuncu) adında bir dizide başrol oynuyor. Alley, şişman bir oyuncuyu canlandırdığı bu diziyle, ‘Tombulların kraliçesi olmayı değil, şişmanların çektiği acıları gösterebilmeyi’ amaçladığını söylüyor.

Hangi kadın şişman olmayı ister ki? Ama bir de Hollywood yıldızıysanız, şişmanlık sizin için işsizlikle eş anlamlıdır.

İzleyiciler, sinemada ve televizyonda karşılarında hep ince vücutlu, güzel ve çekici kadınlar görmek isterler. Onların isteği yapımcılar için ‘emir’ olduğundan, fazla kilolar, kadın oyuncuların kabusudur hep.

YETENEĞİYLE ZOR GÜNLERİ ATLATTI

Kirstie Alley de oyunculukta şansını denemek istediği dönemlerde kilo sorunu yaşıyordu. Oyunculuk yeteneği sayesinde o günleri kolayca atlattı. Ama kiloları yerinde durmadı.

Bugün 54 yaşında olan oyuncu, artık sağlığını tehdit edecek boyutlarda bir kilo sorunuyla karşı karşıya!

‘Cheers’(Şerefe) dizisindeki oyunculuğuyla ünlenen Alley, şu sıralar ‘Fat Actress’(Şişman Oyuncu) dizisinin çekimlerine devam ediyor. İşsiz değil ama mutlu ve sağlıklı da değil.

Yıldız, hazır şişmanken, kameralar karşısında tombul bir oyuncuyu canlandırmanın akıllıca bir hareket olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtlıyor:

‘Hollywood kadınlarının şişmanlık yüzünden ne büyük haksızlıklara uğradıklarını, ne büyük acılar çektiklerini anlatmak istiyorum. Ama kimse beni yanlış anlamasın: Benim bu dizide oynamaktaki amacım, şişman kadınların tanrıçası olmak değil! Çekilen sıkıntıları, yaşanan acıları görsünler ve de günlerini yemek yiyerek geçirmekten vazgeçsinler diye.’

Kirstie Alley’nin bu dizi yüzünden Hollywood’da itibarını kaybedeceğine inananlar da var. Yıldızın bazı dostları bu girişimin, düpedüz intihar sayılacağını söylüyorlar ve ünlü oyuncuyu vazgeçirmeye çalışıyorlar. Fakat o, kesin kararını vermiş.

HOLLYWOOD’UN KARA LİSTESİ

Şişman bir kadın olmanın onu ne büyük engellerle karşı karşıya bırakacağını herkesin görmesini istiyor.

Kirstie Alley’e göre, ince vücutlu olup sonradan şişmanlayan kadın oyuncular, Hollywood’da kara listeye alınıyorlar.

ROLÜ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Ünlü yıldız, ‘Fat Actress’ dizisi sayesinde, kendini fazla kilolara tutsak etmemeye karar verdi. Dizinin çekimleri başlarken, şişman görünmesi için elbisesinin altına fazlalıklar konması gerekeceğini düşünmüştü. Ama böyle bir uygulamaya gerek kalmadı. Çünkü Alley, yeterince şişmandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!