Tolga çıplak

Güncelleme Tarihi:

Tolga çıplak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

"Komedi Dükkanı" adlı programla çıkış yapan, Tolga Çevik, bu günlere hiç kolay gelmedi.

Haberin Devamı

İŞTE O OYUNDAN FOTOĞRAFLAR

"Komedi Dükkanı" adlı programla çıkış yapan, bir yandan televizyon programı bir yandan da reklamlarla ekranı 'parselleyen' Tolga Çevik, bu günlere hiç kolay gelmedi. Uzun yıllar tiyatro sahnesinde performans sergileyen Çevik’in, işi icabı sahnede çıplak kaldığı bile oldu! Hafta Sonu dergisi, işte o günleri ve o ilginç oyunu yeni sayısında sayfalarına taşıdı.

Bugünlere kolay gelmedi

"Komedi Dükkanı" adlı programla müthiş bir çıkış yapan, Tolga Çevik, bugünlere kolay gelmedi. Uzun yıllar tiyatro sahnesinde performans sergileyen Çevik’in, sahnede çıplak kaldığı bile oldu! Hafta Sonu dergisi işte o günleri sayfalarına taşıdı.

1974 yılında İstanbul’da doğan Tolga Çevik, Yeditepe Oyuncuları’nın atölyesine katıldı önce... O sırada "Bu işi

Tolga çıplak
okumak lazım" diye düşündü ve konservatuvar sınavlarına girdi. Kazanamadı. Ama o duygu, onu çok rahatsız etti.

Haberin Devamı

Atölyedeki hocalarından Göksel Kortay’ın yardımı ile Amerika’ya gitti. Robin Williams ve Tommy Lee Jones gibi ünlü isimler hocaları arasındaydı... 1996’da Central Missouri State University’nin, Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Yurda döndüğünde Hadi Çaman’a "Ben döndüm, teşekkür ederim" demeye gitti ama kendini bir anda "Küheylan" oyununda buldu. Küçük bir rolle başlayacağını düşünürken, dördüncü gün anladı başrolün kendisinin olduğunu... Rolü biraz ilginçti. Dinsiz bir babayla dindar bir annenin hatalı davranışları arasında sıkışıp kalmış, yitik bir yaşam geçiren Alan’ın öyküsü anlatılıyordu oyunda...

Bütün gün İncil’le büyüyen bir çocuğun odasında duran İsa resminin yerini birden bire bir at kafasının aldığını düşünün. Ve beyninde ikisini nasıl bütünleştirdiğini...

/images/100/0x0/55eaf9d3f018fbb8f8a2de54
At, bu çocuğun her şeyi oluyor ve onu bir çıkmaza sürüklüyor. Oyunda, Alan’ın atıyla yaşadığı erotizm ve çıplaklık da var. Ekip, "Seyirci bundan rahatsız olur mu" diye düşünmüş işin başında, ama sonra tedirginliği üzerlerinden atmışlar.

Haberin Devamı

Tolga Çevik, rolü ile ilgili olarak 11.01.1997 tarihli Hürriyet gazetesine verdiği röportajda "Oyun öyle bir tempoda başlıyor ve öyle bir tempoda bitiyor ki, seyircinin gözüne batmıyor bu. Bu çıplaklık bence yeterli" demişti.

Buradaki oyunuyla jüri özendirme ödülünü aldı. 2001 yılında "Vizontele" filmiyle Beşiktaş Kültür Merkezi’yle tanıştı. "Vizontele Tuuba" ve "Organize İşler"de kendini iyice gösterdi. Avrupa Yakası’na kuzen Sacit olarak katıldı. Sonra Salih Kalyon’la TV8’de "Komedi Dükkanı"na başladı. Ancak projeyi TRT’ye taşırken usta oyuncu ile yollarını ayırdı.

Bir yandan "Komedi Dükkanı" diğer yandan reklam serisi derken, "Avrupa Yakası"ndaki Sacit’i de bıraktı.

Haberin Devamı

Şimdi "Komedi Dükkanı"nda her hafta farklı bir konuk oyuncu ile yoluna devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!