Toktaş: Plajlarımızdan ekonomik girdi sağlayamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Toktaş: Plajlarımızdan ekonomik girdi sağlayamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 17:59

Toktaş: Plajlarımızdan ekonomik girdi sağlayamıyoruz

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - TÜRKİYE Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Samsun'un uzun sahili ve onlarca kilometre uzunluğundaki kumsalları Türkiye’de sayılı şehirlerden biri olduğunu belirterek çevre illerden yaz aylarında deniz için gelenlerin şehrin ekonomisine katkı sağlamadığını söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Samsun turizmiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Toktaş, Samsun'un uzun sahili ve onlarca kilometre uzunluğundaki kumsalları ile sadece Karadeniz de değil, Türkiye’de sayılı şehirlerden biri olduğunu söyleyerek "Fakat Samsun'a çevre illerden yaz aylarında deniz için gelenlerin şehrin ekonomisine katkı salamadığı gibi birde yerel yönetimlere yük olan hareketliği azaltmalı. Yerli turistten hak ettiği payı almalı" dedi.
Ekonomik anlamda deniz turizminden şehre girdi sağlamak için bazı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Toktaş "Sahilde bazı noktalarda belediyelerimizin duş ve cafe hizmeti veren küçük tesisleri var ve halk bunlardan faydalanıyor. Bunların haricinde kumsalın bazı bölümleri özel işletmelere kiralanarak Alaçatı, Bodrum, Marmaris gibi özel plajların olması konforlu ve güvenli bir gün geçirmek farklı hizmet almak isteyen ve bununda bedelini ödeyecek misafirlerin daha fazla gelmesine imkan sağlayacaktır. Ayrıca, denize cephesi olan otellerimiz ne yazık ki deniz kenarında olmasına rağmen misafirlerine plaj hizmeti veremiyor. Bu tesislerin önlerininotellere kiralanması talebe ivme kazandıracaktır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!