TOKİ Seyrantepe Projesi'ni iptal etti

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Seyrantepe Projesini iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 10:29

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Galatasaray Kulübüne Seyrantepe Spor Kompleksi yapımı için açılan ihalede, ihale şartnamesi ve sözleşme hükümleri çerçevesinde,ihtarname ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararını aldı.

Haberin Devamı

TOKİ: Gerekirse Aslantepe'yi biz yaparız

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, spor kompleksi inşaatı onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24'ler seviyesinde bulunduğu, işçi ücretlerinin zamanında ödenmediği, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, inşaatta herhangi bir çalışma olmadığı hususlarında Yükleniciye Noter kanalı ile ikinci kez fesih ihtarnamesi gönderildiği belirtildi.                 

Açıklamada, “İhale Şartnamesi ve sözleşme hükümleri çerçevesinde, ihtarname ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararı alınması zorunlu hale gelmiştir. Bu noktadan sonra İdaremiz tarafından gerekli tedbirler alınarak projenin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için ihale yapılması dahil, tüm çalışmalar başlatılmıştır” denildi.    

Haberin Devamı

TOKİ: TÜM ÇALIŞMALAR BAŞLADI  

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Seyrantepe'deki Spor Kompleksi inşaatının yapımı için gerekli tedbirlerin alındığını ve projenin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için, ihale yapılması dahil, tüm çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Seyrantepe'de 52 bin seyirci kapasiteli Spor Kompleksi İnşaatının yüklenicisinin, söz konusu işi ihale şartları doğrultusunda bitirmekle yükümlü olduğu halde, inşaatı yürütmekte zorlandığı ve İdare'den hisse devri talebinde bulunduğu kaydedildi.

Bu talep üzerine TOKİ'nin, hisse devrine izin vererek yüklenicinin yeni bir ortak edinmesini kabul ettiği belirtilen açıklamada, buna rağmen yüklenicinin inşaatı iş programına uygun yürütemediğinin ve işçi alacaklarını zamanında ödemediğinin tespiti üzerine, yüklenicinin İdare tarafından sözlü olarak defalarca uyarıldığı ve birinci fesih ihtarnamesinin 19 Haziran 2008 tarihinde çekildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, yüklenici projenin yürütebilmesi için kredi kullanılmasından dolayı İdare'nin kefil olmasını talep ettiğini ve İdare'nin de kefalet vermeyi kabul ettiği ifade edildi ve şöyle devam edildi:

Haberin Devamı

“Türk sporu ve Galatasaray camiasının hassasiyeti, spor kompleksinin İstanbul'a kazandıracağı vizyon ile Türk ekonomisine olan katkısı dikkate alınarak, spor kompleksi inşaatının sağlıklı bir biçimde yürütülerek tamamlanması için İdaremiz, bugüne kadar projeye ve yükleniciye gerekli her türlü kolaylığı ve desteği sağlamıştır.

Ancak tüm bunlara rağmen; Spor Kompleksi inşaatı onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24'ler seviyesinde bulunduğu, işçi ücretlerinin zamanında ödenmediği, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, inşaatta herhangi bir çalışma olmadığı hususlarında Yükleniciye Noter kanalı ile ikinci kez fesih ihtarnamesi gönderilmiştir. İhale Şartnamesi ve sözleşme hükümleri çerçevesinde ,ihtarname

Haberin Devamı

ile verilen sürenin sona ermesi sebebiyle sözleşmenin feshi kararı alınması zorunlu hale gelmiştir. Bu noktadan sonra İdaremiz tarafından gerekli tedbirler alınarak projenin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için İhale yapılması dahil, tüm çalışmalar başlatılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!