TOKİ Kayaşehir kura çekiliş sonuçları - sıralı tam liste

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Kayaşehir kura çekiliş sonuçları - sıralı tam liste
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 07:23

TOKİ Kayaşehir kura sonuçları idare tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 4 Ekim tarihinde Küçükçekmece'de düzenlenen çekilişte, 2+1 ev sahipleri belirlendi. Çekilişin tamamlanmasının ardından TOKİ Kayaşehir kura sonuçları idarenin resmi internet sitesi üzerinden vatandaşların erişimine açıldı. İşte, TOKİ Kayaşehir kura sonuçları ve isim listesi

Haberin Devamı

TOKİ çekilişi sonuçları canlı yayın üzerinden heyecanla takip ediliyor. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Bakırköy 42. noterliği denetiminde gerçekleştirilen kura çekilişi kazananlar listesinden bir kısmı açıklandı. İşte TOKİ çekilişi sonuçlarıyla ilgili detaylar ve isim listesi

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇEKİLİŞ TAMAMLANDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle inşa edilen toplam bin 892 konuttan "2+1" tipine sahip bin 23 konutun kurası çekildi.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Bakırköy 42. noterliği denetiminde gerçekleştirilen kura çekilişi TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi.

"2+1" tipi satışa sunulan bin 23 konut için 131 şehit yakını ve gazi, 899 engelli vatandaş ve 23 bin 116 kişilik normal başvuru yapıldı.
Kura çekilişi şehit yakınları ve gazilerin konutlarının belirlenmesiyle başlandı. Ardından 899 adet engelli başvurusundan kura çekimiyle 52 kişinin konutları belirlendi. Bu kategoride kalan 847 engelli vatandaşa ise ikinci bir şans tanınarak 23 bin 116 kişilik listenin içine dahil edildi. Toplamda bin 23 asil hak sahibinin belirlenmesinin ardından da 250 yedek talihli seçilecek. 

Haberin Devamı

KURA ÇEKİM BANT YAYININI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KURA BAŞVURU LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

EV ALMAYA HAK KAZANANLARIN SÖZLEŞMESİ 16 EKİM'DE

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden, %25 veya %40) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 16 Ekim – 07 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. İkitelli Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

TAKSİTLER SÖZLEŞME BAŞLADIKTAN BİR AY SONRA

Taksit ödemeleri, sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2018 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Haberin Devamı

40 BİNE YAKIN BAŞVURU YAPILDI

TOKİ Kayaşehir kura çekilişi için orta gelir katmanı için satışa sundukları bin 892 sosyal konuta 39 bin 179 başvuru geldiğini aktaran Turan, 4 Ekim tarihinde 2+1 konutların, perşembe günü ise önce 3+1 konutların, sonrasında ise 1+1 tipi konutların kura çekilişlerinin gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Turan, kura çekilişi gerçekleşecek bin 892 konutun "mahalle konsepti" ile geliştirilmiş semt kültürünü barındırdığına dikkati çekerek, "Hepimizin aradığı, bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanlarıdır." ifadelerini kullandı. 

Kayaşehir projesi ile mahalle kültürünün yaşayacağını belirten Turan, "Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkanların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşündük." değerlendirmesinde bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!