TOKİ evlerinde dert üstüne dert

Güncelleme Tarihi:

TOKİ evlerinde dert üstüne dert
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 00:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Muğla’da 880 dairelik site yaptı. Fiyatları 68- 110 ve 130 bin TL arasındaki konutlar, çekilişle hak sahiplerine teslim edildi.

30 Nisan 2008’deki anahtar tesliminin ardından vatandaşlar ilk şoku yaşadı. Evlerin, parke ve fayanstan dolap ve kapılarına kadar birçok eksiklikler görüldü. Birçok TOKİ sakininin, 10- 15 TL harcayıp eksiklikleri giderdiği belirtildi.

Asansörlerin sık sık bozulduğu, kalorifer kazanının uzun süredir çalışmadığı, kapıların orantısız monte edildiği, duvar ve tavanlarda ufak çaplı göçüklerin yaşandığı TOKİ konutlarında, vatandaşlar son darbeyi de son yağmurla yedi. Şiddetli yağmurun ardından TOKİ evlerindeki birçok konutun çatısı aktı.

Bir dokun bin ah işit

Evini su basan ve parkelerini değiştirmek zorunda kalan Cihan Kurt, "Evleri teslim aldığımızda tavanda çökme olmuştu, yaptırdım. Banyo alt kata su geçiriyordu, zeminini tekrar yaptırdım. İlk yağmurlarda çatı akmaya başladı. Tüm evlerde sorun var. 10 bin TL masraf yaptık, düzeltemedik. Site yönetimini ve inşaatları yapan firmayı mahkemeye vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Aykut Kocairi de kalorifer sisteminden evin içine pis kokular yayıldığını belirterek, "Evi aldığımda mutfak dolapları düşüyordu. Banyo alt kata su sızdırıyordu. Döşemeler hatalı. Su giderlerine ters eğim verilmiş" dedi. Muzaffer Demir de, "Evlerin birçok yerinde hata var, aldığımıza pişman olduk" diye yakınırken, Çağla Vural ise evin tuvalet ve banyolarında çok kötü koku olduğunu, ısınma sisteminde ciddi problemler yaşandığını, mutfak dolaplarının sürekli düştüğünü söyledi. Asansörlerin çalışmadığından şikayet eden Ali Metin de çatılarda çöküntüler olduğunu bildirdi.

Vatandaşların aldatıldığını iddia eden Muğla İl Genel Meclisi Üyesi CHP’li Erol Kutlay ise, "TOKİ’nin yaptığı evlerde her gün sorun çıkıyor. Ucuz malzeme ve ucuz işçilik kullanılmış. Ev alan herkes bir an önce satarak kurtulmak istiyor. Muğla’da TOKİ evlerini çok yüksek fiyata sattılar" dedi.

Sorunları çözeceğiz

Muğla TOKİ Müdürü Murat Güleç, sitelerde işçilikten kaynaklanan hataların olduğunu kabul ederek, "Müteahhitlerden kaynaklanan sorunlar oldu. İşçilik hataları var. Elimizden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyoruz. Çatı akması ve diğer büyük sorunlar için TOKİ güvencesi var. TOKİ bu evlerin sorunlarını tamamen çözecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!