Tokat’ta çevre ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta çevre ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 14:24

Tokat’ta çevre ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2017-2018 Eğitim Dönemi Okulları Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren okullara ödüllerini takdim etti.
Tokat Belediyesi atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararı önlemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama yarışması düzenledi. Belediye Başkanlık binasında düzenlenen ödül dağıtım programında konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 3 bin kilo atık pilin toplanarak, TAP Derneğine teslim edildiğini belirtti. Başkan Eroğlu yaptığı konuşmada, ''Çevreyi koruma anlamında yapmamız gereken işler var. Bunlardan birisi de son yıllarda daha önem arz eden atık piller konusu. Piller hayatımızın her yerinde var. Atık pil toplama kampanyasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdik. Bu yıl da başarılı bir şekilde kampanyamızı yerine getirdik. Hepimiz kapımızın önünden ve şehrimizden sorumluyuz. Herkes kapısının önünü temiz tutarsa şehir temiz olur. Kentimiz evimiz olmalı. Evimizde gösterdiğimiz titizliği şehrimiz için de göstermeliyiz. Bu hususlarda eksiklerimiz var. Bunun için daha çok özen göstermeliyiz. Çöplerin, çekirdeklerin vs, poşete konularak çöplere atılması bilincinin tüm şehre yayılması gerektiği kanaatindeyim. Bu bilinçle hareket ettiğimizde temiz bir çevremiz olur hem de toprak kaybına uğramamış oluruz. Çevremize hep birlikte sahip çıkalım. Temiz Şehir Tokat’ta merkezi, ilçesi, köyü ile her bir noktasında tertemiz bir şehirde hep beraberce yaşayalım'' dedi. 
Atık Pil Toplama Yarışmasında 1’nci Turhal Yeşilırmak Lisesi, 2’nci İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3’ncü Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi, 4’ncü ise Plevne İmam-Hatip Orta Okulu oldu.

FOTOĞRAFALI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!