Tokat’ta 2’inci Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta 2’inci Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 18:19

Tokat’ta 2’inci Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresi yapıldı

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA) - TOKAT Gazi Osman Paşa Üniversitesi (GOÜ) ev sahipliğinde 2’inci Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresi yapıldı.
GOÜ 15 Temmuz Kongre Ve Kültür Merkezi Şehitler Salonunda yapılan kongreye Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan ve Biyosistem Mühendisliğinin temsilcileri katıldı. Kongreye 35 farklı ilden 200 Biyosistem Mühendisliği temsilcisi katılım sağladı. Katılımcılara 2’inci Ulusal Biyosistem Mühendisliği Kongresi hakkında Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kasap, ''Biyosistem Mühendisliği, mühendislik bilimlerinin geniş kapsamlı olarak biyolojik sistemlere ve süreçlere uygulanmasını içeren bir mühendislik dalı olarak tanımlanmaktadır. Tarımsal süreçler de biyolojik sistemlerin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Kongrenin amacı, ülkemiz tarımını sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda daha verimli ve modern konuma taşıyacak, tarım teknolojilerini geliştirmek için yapılan çalışmaları paylaşmak, tartışmak ve değerlendirmektir'' şeklinde konuştu.  
GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise konuşmasında Ziraat Fakültesine her geçen yıl öğrenci müracaat sayısının azaldığını ifade ederek, ''Belki ölçme sisteminden kaynaklanıyordur. Belki de öğrencilerden kaynaklanıyordur ama o gün için öğrenci Ziraat Fakültesini tercihte zorlandığı ifade edilmişti. Öğrencilerimizin çoğu tercih edemiyor, bilmediği için birçok bölümlerimizde olduğu gibi. Tokat gibi 35 yıllık bir fakülteyi öğrencilerin tercih etmesi için büyük bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Ziraat bölümü okunacak ise Tokat GOÜ en yoğun tercih edilen okul olmalıdır‘’ şeklinde konuştu. Protokol konuşmalarının ardından 2’inci Ulusal Biyosistem Mühendisliği kongresi hakkında sunumların yapılmasına geçildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!