Tokatspor 0-3 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Tokatspor 0-3 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2014 12:47

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. maçında Galatasaray, deplasmanda Tokatspor'u 3-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

MAÇTAN KARELER - Adem KABAYEL'in Objektifinden

As oyuncularını dinledirmek amacıyla Tokat'a götürmeyen Mancini, yeni transferler ve yedek oyunculara şans verdi. Nitekim atılan 3 golün 2'sini takıma yeni katılan isismler kaydetti. Sarı kırmızılılar grupta puanını 10'a yükseltirken galibiyeti getiren goller 25. dakikada Hajrovic, 40. dakikada Yekta Kurtuluş ve 83. dakikada Veysel Sarı'dan geldi.

MANCINI: APTALCA VE BERBAT BİR FİKSTÜRÜMÜZ VAR

Maç öncesinde performansı en fazla merak edilen 19 yaşındaki Lucas Ontivero özellikle ilk yarıda etlkili bir oyun sergiledi ve ilk golün de asistini yaptı. Uruguaylı genç yetenek 70. dakikada sakatlanarak sağlık ekibi müdahalesi sonrası yerini Umut Gündoğan'a bıraktı. Ancak alınan bilgilere göre Lucas'ın ciddi bir problemi olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

19'LUK ONTIVERO BÜYÜLEDİ

TOKATSPOR: Mehmet Dönmezdemir, Furkan, Yaşar, Sebahattin, Gökhan, Caner, Rıdvan, Güven, Mutlu, Mehmet Öncan, Abdullah

GALATASARAY: Ufuk, Salih Dursun, Chedjou, Burdisso, Alex Telles(Dk. 72 Bek İsmail Ünsal), Yekta, Hajrovic, Veysel Sarı, Emre Çolak, Lucas Ontivero(Dk. 69 Umut Gündoğan), Umut Bulut(Dk. 79 Koray Günter)
Yedekler: Aykut Erçetin, Ceyhun Gülselam, Koray Günter, İbrahim Çoşkun, Emre Can Çoşkun, Berk İsmail Ünsal, Umut Gündoğan

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 83:
Veysel Sarı sağ kanattan ceza sahasına girdi ve dar açıdan şık bir şekilde topu filelere gönderdi. 0-3
Dk. 70:
G.Saray'ın yeni transferlerinden önce Ontivero ardından Alex Telles sakatlık yaşadı. Ontivero sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası yerini bir başka yeni transfer Umut Gündoğan'a bıraktı. Telles ise tedaviye gerek kalmadan oyuna devam ediyor.
İkinci yarı oynanıyor...
İlk yarı 2-0 sona erdi.
Dk. 40: Yekta Kurutuluş ceza sahasına girmeden sert şutla Tokatspor kalecisi Mehmet'i avladı.. 0-2
Dk. 25: Lucas'ın pasında İzzet Hajrovic tek dokunuşla topu filelere gönderdi.. 0-1
Dk. 16:
Galatasaray'ın 19 yaşındaki genç yıldızı Lucas Ontivero'nun şutu üst direğe çarptı ve kale çizgisi üzerien düştü.. Hakem gol olmadığı kararını verdi ve oyunu devam ettirdi.
Maça Galatasaray başlıyor...

Haberin Devamı

1 AYDIR İDMAN YAPMAYAN VEYSEL 11'DE

Mancini, Tokatspor karşısında önceki gün takıma katılan ve tam 1 aydır eski kulübü Eskişehirspor'da taktik antrenmanı yapmayıp, tek başına çalışan Veysel Sarı'ya yer vermesi şaşkınlık yarattı

VATANDAŞLARDAN MANCİNİ'YE TEPKİ

Tokatlı vatandaşlar, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'ye, Tokat'a yıldız oyuncularını getirmediğinden dolayı tepki gösteri. Cumhuriyet Meydanı'nda 14 yıldır simit satarak geçimini sağlayan Salih Alkan, Tokatspor'un kendilerinin baş tacı olduğunu söyledi. Ayrıca üzgün olduğunu söyleyen Alkan, "Cimbom acaba neden as oyuncularını getirmedi? Tokatspor seyircileri bu maç için bilet aldı. Neden büyük sporcular gelmedi de yedek ağırlıklı geldi. Tokatspor'dan korkuyorlar mı, bu yanlış" dedi. Kentte esnaf olan Mehmet Eroğlu ise, "Galatasaray'ı kınıyoruz. Tokat'ı küçük gördükleri için as oyuncularını getirmedi. Maça da gidip takip edeceğiz" diye konuştu.

MAÇA FUTBOLSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Futbolseverler, Tokatspor-Galatasaray maçına yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan yaklaşık 1 saat önce, 7 bin 500 seyirci kapasiteli Gaziosmanpaşa Stadı'nın tribünleri doldu. Bazı futbolseverler ise stadın çevresindeki evlerin balkonlarından ve inşaatlardan maçı izledi.

"MANCINI, DROGBA NEREDE?"

Galatasaraylı taraftarlar, kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek oldu. Galatasaray taraftarlarının olduğu tribünde, "Mancini, Drogba nerede?" dövizi açıldı.

Karşılaşma öncesi, Türk Hava Kurumu Tokat Şubesinin organizesinde paraşütçüler, Tokatspor bayraklarıyla sahaya indi. Tokatsporlu futbolcular, sahaya "kan acil değil, sürekli ihtiyaç" yazılı pankartla çıktı.

Türkiye Kupası'nda tarihinde 3. kez gruplarda mücadele eden Tokatspor, "3 büyükler"den Fenerbahçe'yi 2008-2009 sezonunda Türkiye Kupası D Grubu'nda 11 Ocak 2009'da Tokat'ta konuk etmişti. Tokat temsilcisi, bu maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olmuştu.

Tokatlı futbolseverler, Fenerbahçe'nin ardından "3 büyükler"den Galatasaray'ı da izleme fırsatı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!