Tokatlı baba, gazi oğullarıyla gurur duyuyor

Güncelleme Tarihi:

Tokatlı baba, gazi oğullarıyla gurur duyuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 10:46

Tokatlı baba, gazi oğullarıyla gurur duyuyor

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ-İbrahim UĞUR/ARTOVA(Tokat), (DHA)- TOKAT'ın Artova İlçesi'nde oturan Şanlı ailesinin uzman çavuş olarak görev yapan oğulları Aydın ve Bülent Şanlı, doğuda terörle mücadele operasyonları sırasında 1 yıl arayla gazi oldu. İki gazi kardeşin tedavileri babalarının oturduğu köylerinde devam ediyor. Oğullarının gazi olmasının gururunu yaşayan 60 yaşındaki Ahmet Duran Şanlı, "Vatan için beni de askere alıp oraya götürsünler istiyorum. Benim de bu vatan için dökecek kanım var" dedi. 
Artova İlçesi'ne bağlı Ahmet Danişment Köyü'nde oturan Ahmet Duran ve Ayten Şanlı çiftinin 18-40 yaşları arasındaki 6 erkek 5 kız olmak üzere toplam 11 çocuğundan 26 yaşındaki Aydın Şanlı 2013 yılında jandarma uzman çavuş olarak göreve başladı. Şırnak 1'inci Jandarma Taburu'nda görev yaparken 26 Mart 2016 tarihinde Şırnak'ta devam eden hendek operasyonları sırasında PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralandı. Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nde (GATA) 3 ay boyunca tedavi gördükten sonra baba ocağı Tokat'a geldi.
Halen tedavisi devam eden Şanlı'nın Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yapan 24 yaşındaki kardeşi Bülent Şanlı da 2015 yılında jandarma uzman çavuş oldu. Hakkari Komando Jandarma Taburu'nda görev yaparken Çukurca ilçesi Kaletepe bölgesinde 16 Nisan günü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralandı. 15 gün GATA'da tedavi gören Bülent Şanlı 2 gün önce baba ocağına döndü. İki gazi kardeşin tedavilerine köylerinde devam edilmeye başlandı.
"GURUR DUYUYORUM"
İki oğlu da 1 yıl arayla gazi olan Ahmet Duran Şanlı bir baba olarak çocuklarından gurur duyduğunu ifade ederek, şunları anlattı:
"Birisi geçen yıl Şırnak'ta hendek operasyonunda gazi oldu. O günden bu güne halen tedavisi devam ediyor. Diğeri de Hakkari'de gazi oldu. 15 gündür Ankara GATA'da yatıyordu evimize getirdik. Bülent Şanlı sol tarafından yaralandı. Kafatası kırık, kulağı yarık, dişleri kırık, dudağı üstten aşağı çeneye kadar patlak, koluna platin taktılar. Şu anda konuşamıyor, yatağında yatıyor. Bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu toprak bizim. Ben bunların bu derecede gazi olmasından çok mutlu oluyorum. Toprağımız vatanımız milletimiz ve bayrağımız için. Bir baba olarak gurur duyuyorum" dedi.
Askere alınmak için dilekçe vereceğini ifade eden baba Şanlı, "Oğullarımın kanının döküldüğü yerde ben de kanımı dökmek istiyorum. Benim yaramın çocuklarımdan fazla olmasını istiyorum. Bu vatan, bu millet, bu toprak için bende gitmek istiyorum askere. Bu toprak bizim, bu vatan, bu namus bizim. Benim çocuğum orada yaralandıysa onun yarasından ya daha fazla yara almak istiyorum, ya ölmek istiyorum, ya da bir iki tane öldürmek istiyorum. Bu acı benim içimden çıkmıyor yoksa. Büyüklerimden isteğim bu. Benim içimde çocuklarımın acısı var. Şırnak'ın dağlarında benim çocuklarımın kanı var. Hakkari'nin dağlarında benim çocuklarımın kanı var. Benim çocuğum vurulmuş, 13 ay olmuş pantolonunu daha yıkamadık. Bayrak gibi duruyor kanıyla öyle. Türk kanıyla. Ben öyle bir babayım. Ülkemi de o kadar seviyorum."
OĞLUNUN KANLI KAMUFLAJINI SAKLIYOR
Şırnak'ta 13 ay önce gazi olan oğlu Aydın Şanlı'nın kanlı kamuflajını bir bohça içinde yıkamadan saklayan 57 yaşındaki anne Ayten Şanlı ise, "Ben evlatlarımla gurur duyuyorum. Çok şükür iki evlat büyütmüşüm. Aslanlar gibi gazi annesiyim. Yaralarımız büyük. Birinin yarasını sarmadan birisinin yarası başladı. Bir oğlum daha var, okuyor. Allah izin verirse büyüyünce onu da göndermek istiyorum. Çocuklarımın kanını alması için" dedi.
Her ikisi de bekar olan Şanlı kardeşler ise tedavilerinin bitmesinin ardından yeniden görevlerine dönmeyi bekliyor. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!