Tokat’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 17:02

Tokat Valisi Cevdet Can başkanlığında yapılan toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2016 yılı yatırımları ele alındı.

Tokat’ta 2016 yılı yatırım programında 669 kamu yatırımı projesinin yer aldığı, uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 582 milyon 358 TL olduğu belirtildi.
Tokat’ta 2016 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Şehit Bozpınar Salonu’nda yapıldı. Tokat Valisi Cevdet Can başkanlığında yapılan toplantıda kamu kurumları tarafından yapılan 2016 yılı yatırımları ele alındı. 2016 yılı yatırım programında il genelinde 669 kamu yatırımı projesi yer alırken, uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 2 milyar 582 milyon 358 TL olduğu kaydedildi. Bu projeler için ise 2016 yılı için tahsis edilen ödenek miktarı ise 519 milyon 769 bin TL olarak belirlendi. Devam eden projelerden ise Alpu Barajının yüzde 75 oranında tamamlanmış olduğu, Güzelce Barajı’nın tamamlanarak sulama kanalı proje aşamasında olduğu, Turhal Barajı’nın ise yüzde 38 fiziki gerçekleşmesi sağlandığı bildirildi. Tokat-Niksar karayolu projesinde ise yüzde 12,6 fiziki gerçekleşme sağlandığı, muhtelif kilometrelerde köprü yapım çalışması tamamlanmış olup toprak işleri çalışmaları devam etmekte olduğu bildirildi.
YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR
Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat’ın 2023 vizyonu ile ilgili olarak kentte yapılan tüm çalıştay, sempozyum ve panellerin toplamından yola çıkarak değerlendirme ve sonuç alma toplantısı yapacaklarını söyledi. Daire müdürlerine kurumları ile ilgili yatırım programlarının Ankara’da takipçisi olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Vali Can, yönetim anlayışını değiştirdiklerini ifade ederek, "Tepeden talimatla iş yürütme anlayışı kurumların atıl kalmasına sebep oluyor. Hizmet akışını son derece yavaşlatıyor. Artık her daire amirimiz memurlarını birlikte yönetme anlayışını hakim kılacak. Mutlak suretle teklifleri alttan alma becerisini gösterecek. Yani daire amirlerinin altındaki şube müdürleri, müdür yardımcıları, diğer memurlar birbirini besleyecek. Kimse ’yukarıdan bana bir talimat verilsin çalışayım’ diye böyle bir anlayışı kafasından silecek. Genelde yukarıdan verilen talimatlarda halı altına süpürme işi çok olur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!