Tokat BİK Müdürü Oranlı'nın ikinci kitabı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tokat BİK Müdürü Oranlının ikinci kitabı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 17:07

Tokat BİK Müdürü Oranlı'nın ikinci kitabı çıktı

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-TOKAT Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Çetin Oranlı'nın geçmiş yıllarda yaptığı röportajlardan derlediği 'Sözün ardı' adlı kitabı yayınlandı.

Uzun yıllarda Konya'da görev yapan Çetin Oranlı, 1998-2012 yılları arasında yaptığı yüzlerce röportajlarından derlediği 32 söyleyişi, kitaba dönüştü. Yaklaşık bir yıldır çalışmasının ardından Çetin Oranlı'nın, 'Sözün ardı' adlı kitabı yayınlandı. Kitapta, eski bakanlardan Kamran İnan, Korkut Özal, Hasan Celal Güzel, eski Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu ve çok sayıda siyasetçi, yazar, yönetmen, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptığı söyleşiler bulunuyor.

Kitapta en çok dikkat çeken söyleyişinden biri de eski Vali Recep Yazıcıoğlu'nun açıklamaları oldu. Çetin Oranlı'nın 17 yıl önce merkez valisi iken yaptığı röportajda Ağrı'nın Hamur ilçesinde göreve başladığını anlatan Yazıcıoğlu, "Baktım ilçede tuvalet yok. Hemen bu sıkıntıyı gidermek için ve tuvalet yapmak üzere bir kampanya başlattık. İlçeye tuvalet yaptırdık. Bundan dolayı bana takdirname verildi. Yani benim ilk takdirnamem, tuvalet takdirnamesidir. Ama ben ilçeden ayrıldıktan sonra tuvaletin yerini kiler yaptılar" dedi. Ayrıca kitapta Recep Yazıcıoğlu, Tokat'ta görev yaptığı yıllarda yaşadığı bazı olayları şu şekilde anlattı: "Tokat'ta 5.5 yıl valilik yaptım. Tokat'ta adımız 4'üncü Murat'a çıktı. Gerçi biz 4'üncü Murat gibi davranmadık ama 'alkole hayır' gibi sağlıklı hayatı esas alan kampanyalar düzenledik. Bu kampanyalar 'yasakçılık' olarak sunuldu. Hala da bizi bazıları yasakçı olarak bilir. Halbuki biz yasaklara karşıyız, bilhassa da yasakların anlamsız olanlarına. Eskiden 'kafa çekmeden valilik olmaz' derlerdi. Ben alkol almadan valilik yapabileceğimi gösterdim."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!