Tokat’a Paten Sahası Yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Tokat’a Paten Sahası Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 17:35

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer’e Buz hokeyi topu hediye etti.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Tokat’a ilk olarak tekerlekli paten sahası, daha sonra da buz pisti yapmayı planladıklarını söyledi.
AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer’in davetlisi olarak Tokat’a gelen Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, gençlere müjde verdi. Tokat’a buz pisti yapmayı amaçladıklarını ifade eden Akay, “Bakanlığımız talep olursa, potansiyel olursa buz pisti ileri ki zamanlarda programına alabilir. Fakat biz o günlere kadar şu anda sokaklarda yapılan tekerlikli paten branşını uluslararası kurallar çerçevesinde oynanması, milli takıma sporcular yetiştirilmesi amacıyla tüm illerimizde başlatmak ve yaymak istiyoruz. Dolayısıyla Tokat’ta da benim bugün gördüğüm kadarıyla sokaklarda kayan oldukça fazla tekerlekli paten kayan sporcular var. Onları arabaların arasından alıp, eğitimsiz, disiplinsiz yapılan bu sporu Tokat’ta eğitimli olarak nasıl yaparız, nasıl onlara tekerlekli paten sahası koyarak kurallar çerçevesinde müsabakaları oynatırız? Bunları düşünüyoruz şu anda” dedi.
Tokat’tan bir takım kurulmasını ümit ettiklerini ifade eden Akay, “Türkiye’deki müsabakalara katılır. Milli takımada sporcu verir. Bunun temellerini bugün atıyoruz. Bizi davet eden Celil Göçer’e çok teşekkür ediyoruz. Kardeşi Almanya’da buz hokeyi oynuyor. Kendi oğlu da 3 buçuk yaşında buz hokeyine başladı” diye konuştu.
AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ise gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve sağlıklı halinin devam etmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, “Tabi bakıyoruz şimdi, gençler nelere ilgi duyuyor, meydanlarda paten kayıyorlar. İmkan olsa buz hokeyi yaparlar. Bir işi zorlayarak olmuyor, doğal bir merak varsa biz onu çocuklarda disipline etmemiz lazım. Bunu bilimsel esaslarla yapmamız lazım. Bu anlamda hocamız üniversitede akademisyen, ama onun yanında akademisyen disiplinini buz hokeyine de katkı sağlıyor. Buz hokeyi güzel bir spor. Konsantrasyon var, refleks var ve kondisyon var. Bir de eğitim var. Bunların sayesinde bakın çocuklarımızı geliştiriyoruz. Çocuklarımız bunları yaptıklarında hem bedensel hem de zihinsel kontrol kabiliyetleri çok artacak. Hem sporcu olacak hem de derslerinde başarılı olacaklardır” şeklinde konuştu.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Cüneyt Kozan ise AVM ve küçük buz pistlerini birleştirecek Minikler Turnuvası, ulusal bir turnuva şehirlerde başlayıp şehirlerarası bir Türkiye Şampiyonu çıkaracakları küçük pistleri bir araya getirmek istediklerini kaydetti. Türkiye’de 3 yıl içerisinde tamamlanacak olan toplam 14 tane “Olimpik Buz Pisti” projesi olduğunu ifade eden Kozan, “Tokat’ta da olsun istiyoruz. Bu şekilde liglerimizi bütün ülkeye yaymış olacağız“ açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!