Tohum Otizm Vakfı, Otizm Ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’ni Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Tohum Otizm Vakfı, Otizm Ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’ni Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 16:28

TOHUM TÜRKİYE OTİZM ERKEN TANI VE EĞİTİM VAKFI, SELÇUKLU BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN 21 BİN METREKARE ALAN VE 13 FARKLI BÖLÜMÜYLE TÜRKİYE'NİN İLK OTİZM VE DOWN SENDROMU YAŞAM MERKEZİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan, 21 bin metrekare alan ve 13 farklı bölümüyle Türkiye’nin ilk Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan, otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak yaşam merkezinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 2016’ın ilk yarısında açılması planlanan Türkiye’nin ilk Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’ni, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı ziyaret etti. Yaşam merkezine gerçekleştirilen ziyarette, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, Genel Müdür Betül Sencer Özer, Genel Müdür Yardımcısı Özgül Gürel, Eğitim Direktörü ve Okul Müdürü Prof.Dr. Bünyamin Birkan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D. öğretim üyesi Selma Tural Hesapçıoğlu ve ilgili kurum müdürleri de yer aldı.
Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Özellikle ailelerin yaşadığı sorunları hafifletmek için bu projeyi ürettik. Çünkü özellikle anneler, çocuğa konulan teşhisten sonra sosyal hayattan kopuyorlar. Sadece çocuklarıyla ilgilenen, başka hiçbir işle ilgilenme vakitleri olmayan bir zaman dilimi oluşuyor ve anneler üzerinde ciddi psikolojik sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Bu çocukların yaşamları boyunca vakit geçirebilecekleri, rehabilitasyon eğitimleri alacakları bir yaşam merkezini çok yakında hizmete açacağız” dedi.
EN İYİ PROJE ÖDÜLLÜ
Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında en iyi proje ödülünü alan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nin mimari özellikleriyle Türkiye’nin ender eserlerinden biri olacağını söyleyen Başkan Altay, “21 bin metrekarelik alanda 8 bin 500 metrekare kapalı alan oluşturduk. Bu alanda çocuklar için bir rehabilitasyon merkezi, bireysel ve birlikte spor yapabilecekleri spor alanları, hidroterapi görecekleri bir yüzme havuzu, hipoterapi görebilecekleri bir at ahırı ve at maneji, tarımla uğraşabilecekleri alanlar, ailelerin eğitim göreceği konferans salonları bulunuyor” dedi.
Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’ne yapılan ziyaretin ardından Selçuklu Belediyesi Encümen Salonu’nda heyet tarafından toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin ve Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Direktörü ve Okul Müdürü Prof.Dr. Bünyamin Birkan, vakıf tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptılar. Toplantı, Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi Sorumlusu Psikolojik Danışman Yavuz Kütük’ün sunumuyla devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!