Togem Ve Halk Eğitim El Ele

Güncelleme Tarihi:

Togem Ve Halk Eğitim El Ele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 17:02

ADIYAMAN’IN GÖLBAŞI İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ İLE TOPLUMSAL GELİŞİM MERKEZİ (TOGEM) BÜNYESİNDE İŞ-KUR TARAFINDAN AÇILAN MOBİLYA KURSU BAŞLADI.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) bünyesinde İş-Kur tarafından açılan mobilya kursu başladı.
14 kursiyer Kurs kapsamında teorik derslerin yanı sıra uygulama olarak ilçe ve köylerde bulunan fakir ailelerin mutfak dolapları ve çeşitli işlerini yapacaklar. Açılan kursla ilgili olarak konuşan TOGEM Adıyaman Gönüllü Başkanı Birgül Kütük Özdemir, “Toplumumuz gelenekleri ve görenekleri, güçlü aile bağları, sosyo-ekonomik imkânları ve yardımseverlik anlayışı ile yoksullukla mücadele edecek güç ve imkâna sahiptir. Yapılması gereken toplumun içindeki bu dinamiğin ortaya çıkartılması, harekete geçirilmesidir. TOGEM olarak amacımız; yoksullukla mücadele sürecinde etkin bir rol almak, rehberlik ve öncülük yapmak ve hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmaktır. Sosyal yardımların yanında kurslar düzenliyoruz. Kurslarda mesleki eğitim edindirmeye çalışıyoruz. Kurslardan öğrencileri seçerken maddi durumu kötü olan ve bize başvuran ailelerden seçiyoruz. İş kur destekli istihdama yönelik kurslar açıyoruz. Açtığımız kurslarımıza ilçe halk eğitim müdürümüzde destek veriyor kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
İlçe Halk Eğitim Müdürü Yusuf Uçar ise, “Vatandaşların talep olan sektörlerde meslek sahibi olmalarına yönelik kurslarının artarak devam etmektedir. Mobilya sektörünün de hem ilçe de hem de bölgede rağbet gören bir sektördür” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!