TOFAŞ'tan, eğitime katkı

Güncelleme Tarihi:

TOFAŞtan, eğitime katkı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 17:05

TOFAŞ'tan, eğitime katkı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TOFAŞ tarafından hayata geçirilen ”Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında, üniversite ve lise atölye çalışmalarında kullanılmak üzere 15’i kesit olarak hazırlanan 56 aracın teslimatı sürüyor. Bugüne kadar 15 üniversite ve 2 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’ne araç teslimatı yapan TOFAŞ, Erciyes Üniversitesi’ne de bir araç hibe etti.
Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirilen araç teslimat törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Fiat Satış Direktörü Mahmut Karacan ve Fiat İnciroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Vedat İnciroğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek, “Üniversitede her zaman bir şeyler üretilip sanayiye aktarılacak gibi algılanıyor. Fakat bunun tersi hiç akıllara gelmiyor. Sanayide üretilen şeylerin de eğitime aktarılması gerekir. Buradaki faaliyetin birçok firmaya örnek olması gerekir. Sadece otomotiv alanında değil, başka alanlarda da bunun gerçekleştirilmesi gerekir. Türkiye’nin bütçe açığını kapatabilmesi ve büyük bir ülke olabilmesi için yüksek teknolojiye ihtiyacı var. Bugün tamamen Türk mühendisler tarafından üretilmiş bir aracı üniversitemize teslim ediyorlar. Bu da öğrencilerimize gelecek için ümit vadedecektir” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun da, bu tür eğitime destek faaliyetlerinin üniversitelerdeki teorik ve pratik uygulamalara katkı sağladığını kaydetti. Fiat Satış Direktörü Mahmut Karacan da, teslim edilen aracın öğrencilere faydalı olacağını söyledi. Karacan, “Burada gerçekleştirdiğimiz ‘Mesleki Eğitim ve Destek Programı’ çerçevesinde Egea ailesinin ön üretimden yapmış olduğu ve öğrencilerin aklındaki birçok soruyu cevaplayacak olan araçları, üniversite ve liselere hibe etmekten mutluluk duyuyoruz. Şimdiye kadar 15 üniversite ve 2 Meslek Teknik Anadolu Lisesi’ne araç teslimatı yapıldı. Öğrencilerin otomobil üzerinde araştırma-geliştirme safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemelerinin hedeflendiği mesleki eğitime destek programı sonunda Türkiye genelinde 43 üniversite ve 13 meslek lisesine araç teslimatı gerçekleştirmiş olacağız” dedi. Konuşmaların sonunda, Fiat İnciroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Vedat İnciroğlu ile Fiat Satış Direktörü Mahmut Karacan, eğitimde kullanılacak bir aracı Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’e teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!