TOBB'dan 475 kişiyi ayıkladık

Güncelleme Tarihi:

TOBBdan 475 kişiyi ayıkladık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 22:17

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB’dan 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı, 442 meclis üyesinin ayrıldığını belirterek oda ve borsalarda bu yapıların ayıklanmasında gevşeklik hissederlerse müdahale edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, oda ve borsalara sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını ayıklamaya devam edeceklerini bildirerek, “Bugüne kadar 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı, 442 meclis üyesi görevlerinden ayrılmış ve istifa etmiştir. Bu yaklaşık yüzde 5'e tekabül etmektedir. Bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürüp, yapıya dahil olanları hızlı bir şekilde ayıklamamız lazım” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Türkiye genelinde 10 bin meclis üyesi bulunuyor. Ayıklanan yüzde 5 bu meclis üyelerinin oranına işaret ediyor.

GEVŞEKLİK OLMASIN
Tüfenkci, TOBB Müşterek Konsey Toplantısı'na katıldı. Terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da ekonomik iyileşmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Tüfenkci, “Ne yaparlarsa yapsınlar, üretmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, ekonomimizi büyütmeye devam ediyoruz. Buna da kesintisiz devam edeceğiz" dedi. FETÖ ile mücadelenin gerek kamu gerekse özel sektörde devam etmesi gerektiğine işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti: "Bu yapı devlete sızdığı gibi oda ve borsalarımıza da şu veya bu nedenle sızmıştı. Bununla ilgili hükümet olarak direkt müdahaleden ziyade oda ve borsaların kendi içlerindeki yapıları ayıklamalarını istemiştik.” Tüfenkci, bu noktada bir gevşeklik hissedilmesi durumunda Bakanlık olarak devreye de girebileceklerine işaret etti.

27 MİLYON YARDIM
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da oda ve borsa camiası olarak darbe girişimine ilk tepki gösteren, kalkışmayı tanımadığını açıklayan meslek kuruluşu olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, oda ve borsaların, demokrasi mitinglerine katıldığını, gıda ve lojistik gibi çok çeşitli destekler verdiğini dile getirdi. Demokrasi mücadelesinin şehit ve gazileri için devlet tarafından başlatılan yardım kampanyasında camia olarak rekor kırdıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "TOBB, odalar ve borsalar olarak 27 milyon lira yardım topladık. Daha da devam ediyoruz... Vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkan sizlerle, bu camiayla ayrıca iftihar ediyorum" dedi.

G-20'YE GİDİYORUZ
DARBE girişimi sonrasında faaliyetlerini 3 eksen üzerine oturttuklarını ve bu kapsamda yurt dışında algı yönetimi için resmi diplomasi sürecine destek sağladıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Ayrıca 98 ülkedeki muhataplarımızla ve 25 çok uluslu iş örgütü ile temaslar kurduk. Yurt dışındaki bilgi kirliliğini kaldırmak için buralarda hızlı bilgilendirmeler gerçekleştirdik. Yarın da Cumhurbaşkanımızla birlikte Çin’de G-20 toplantısına gidiyoruz” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!