TMSF’de Gülal dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

TMSF’de Gülal dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 22:04

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yeni başkanı Muhiddin Gülal oldu. TMSF Kurul üyeliğine Muhiddin Gülal'ın atanması ve başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Kararda, boş bulunan TMSF Kurulu üyeliğine atanan Gülal'ın başkan olarak görevlendirildiği de belirtildi. Gülal, iş hayatına 1997'de Sümerbank AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda müfettiş yardımcısı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Etibank AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda müfettiş ve Anadolubank AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gülal, 2010 yılında TMSF Tahsilat Daire Başkanlığı'nda Grup Başkanı olarak çalışmaya başladı. 2012'de aynı kurumda Sigorta ve Risk İzleme Daire Başkanlığı'nda Grup Koordinatörü görevine getirilen Gülal, 2013 yılında ise TMSF Sigorta ve Risk İzleme Daire Başkanlığında daire başkanı oldu. 2013'te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) kurul üyesi olan Gülal’ın üyeliği halen devam ediyor.

KAYYUM TMSF

Haberin Devamı

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında Türkiye’nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin TMSF devredildiğini  ve ayrıca TMSF’nin 107 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyum olduğunu bildirdi. Canikli, bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğünün yaklaşık 41 milyar lira, özkaynak toplamının yaklaşık 18.2 milyar lira, ciro toplamının yaklaşık 21.9 milyar lira olduğunu belirterek, söz konusu şirketlerde yaklaşık 46 bin 357 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!