Tmok’tan Şanıvar’a İkinci Dönemde De Görev

Güncelleme Tarihi:

Tmok’tan Şanıvar’a İkinci Dönemde De Görev
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 13:01

GAZETECİ RAMAZAN ŞANIVAR, TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ’NİN (TMOK)SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİYAT EĞİTİMİ KOMİSYONU’NA YENİDEN SEÇİLDİ.

Gazeteci Ramazan Şanıvar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpiyat Eğitimi Komisyonu’na yeniden seçildi.
Şanıvar, 1996 yılında ABD’nin Atlanta (Georgia) Kenti’nde gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları’nda gazeteci olarak görev yaptığını, aynı yıl TMOK’a üye olduğunu, geçen dönem önemli projelere imza atan Spor Kültürü ve Olimpiyat Eğitimi Komisyonu’nda görev yaparak deneyim kazandığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen TMOK Genel Kurulu’ndan sonra yeniden belirlenen komisyona seçilerek 3 yıl daha görev yapmanın mutluluğunu yaşayacağını ifade eden Şanıvar, “TMOK tüm spor dallarının gelişmesi ve yaygınlaşması, ülkede olimpiyat yapılması için büyük çaba gösteren Türkiye’nin en saygın ve seçkin komitesidir. TMOK’un en etkili çalışması ise ülkede ve dünyada barışı tesis etmektir” diye konuştu.
"OLİ PROJESİ’NİN DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK"
Spor Kültürü ve Olimpiyat Eğitimi Komisyonu’nun başkanlığını TMOK Yönetim Kurulu Üyesi, deneyimli spor yöneticisi Bilal Porsun’un yaptığını ve komisyonda 14 bilgili, donanımlı spor insanının bulunduğunu anımsatan Şanıvar, şöyle devam etti:
“Türkiye’de sadece 550 kişiden oluşan ve üye olmak için başta olimpiyat yaşamak ve belirli kriterleri bulunan TMOK çatısı altında olmaktan dolayı çok mutluyum. TMOK’ta çeşitli komisyonlar var. Ancak, benim ikinci kez görev aldığım Spor Kültürü ve Olimpiyat Komitesi, gerçekleştirdiği projelerle TMOK’un lokomotifi görevini yürütmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ (OLİ) sunumları genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşımaktadır.Dünyada başka örneği bulunmayan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından desteklenen OLİ Projesi ile 8 yılda Türkiye’nin çeşitli illerinde 1 milyon öğrenciye ulaştık. Bunların yanı sıra olimpik tırmanış, olimpik gün koşusu,Denizli’de gerçekleştirdiğimiz Laodikya-Aphrodisias Uluslararası Gençlik spor Kültür ve Sanat Festivali, üniversitelerle ortaklaşa düzenlediğimiz projeler olmak üzere birçok önemli etkinlikle fairplay, olimpizme dikkat çekiyoruz.”
Bilal Porsun’un başkanlığı yaptığı, TMOK Başkanı Uğur Erdener ile Genel Sekreter Neşe Gündoğan’ın büyük destek verdiği Spor Kültürü ve Olimpiyat Eğitimi Komisyonu’nda bulunan isimler şöyle:
"Tugay Aladağ, Necdet Ayaz, Akar Çiçek, Ömür Dugan, Atilla Erdemli, Nevzat Gürer, Burhanettin Hacıcaferoğlu, Hasan Kasap, Murat Kaya, Funda Özyurt, Süleyman Şahin, Ayşe Türksoy ve Ramazan Şanıvar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!