TKDK'nın Narman'da 13. Çağrı İlan Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

TKDKnın Narmanda 13. Çağrı İlan Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 16:27

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, Narman Kaymakamlığı'nca organize edilen Narmanlı yatırımcılara yönelik 13. başvuru çağrı ilanına konu olan yatırım kalemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Kaymakam Murat Eren, TKDK Erzurum İl Koordinatörü Atilla Özlü, proje gözetim amiri Samet Dalmış, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eren, yatırımcıların kalkınması için bir yerlerden destek almak durumunda kaldıklarını belirterek, yatırımcı için en cazip desteği TKDK'nın 13. çağrı dönemindeki hibe desteğini kaçırmayarak bu desteklerden ilçe yatırımcılarının muhakkak faydalanması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Proje çalışmaları ve yatırım aşamasında kaymakamlık olarak yapılabilecek her türlü desteği vereceklerini ifade eden Eren, TKDK İl Koordinatörlüğü'ne ve katılımcılara teşekkür etti.

Proje gözetim amiri Dalmış'ın görsel destekli sunumu ile katılımcılara hangi yatırımlardan destek alabileceklerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı toplantıda söz alan Özlü ise İl Koordinatörlüğü'nün eylül 2011'de akredite olduğunu, bir ay sonra ekim 2011'de proje çağrısına çıktığını ve 2012 yılı içerisinde ilk proje sözleşmelerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bugün itibarıyla toplam yatırım tutarı 52 milyon lira olan 61 projeyle sözleşme imzaladıklarını, yatırımcılara bu dönem zarfında 26 milyon liralık hibe sunduklarını ifade eden Eren, 10 Kasım 2014'te 13. proje çağrısına çıktıklarını, proje kabulünü 12 Ocak-10 Şubat 2015 tarihleri arasında yapacaklarını bildirdi.

Bu çağrı döneminde süt inekçiliği ve besicilik yatırımlarının olmadığını belirten Özlü, sözlerine şöyle davam etti:

"Mandıra, kesimhane, salam, sucuk, sosis yapım yerleri, meyve sebze depoları ve paketleme yerleri, balıkların temizlenmesi konserve edilmesi için yapım işleri ve bütün bu kalemlere ait alet ve ekipmanların alınması, kırsal alanda otel, apart otel, pastane, kafe, rekreasyon alanları, halı saha yapımı, kovan alımı ve imalatı, tıbbı aromatik bitki süsü bitkisi, fide ve fidan yetiştiriciliği için kullanılacak seraların yapımı ve alet ekipman alınımına kadar geniş bir yatırım alanına destek vermekteyiz. Şu anki yatırımların destek oranı yüzde 50, ayrıca da KDV'den de muaf olduğu için verilen hibe desteği yaklaşık yüzde 70 oranında desteğe tekabül ediyor. Potansiyel yatırımcıların bu desteği göz ardı etmemeleri gerekir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!