TKDK, Sivas'ta 597 projeyi destekledi

Güncelleme Tarihi:

TKDK, Sivasta 597 projeyi destekledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 11:08

TKDK, Sivas'ta 597 projeyi destekledi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD I programı kapsamında Sivas'ta 597 adet proje hayata geçirerek, bu alanda Türkiye'de ilk 4 il arasına girdi.
TKDK'nin desteklediği projelerin toplam yatırım tutarı 303 milyon 532 bin lira olarak belirlenirken yatırımlara toplam 154 milyon 677 bin lira hibe ödemesi yapıldı. Yapılan yatırımlarla birlikte ilimizde 1786 kişiye istihdam sağlandı. Sivas İl Koordinatörlüğü IPARD I programı kapsamında yapılan yatırımlarda Türkiye'de ilk 4 il arasına girdi. IPARD I programının 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle tamamlanması sonrasında , IPARD II programının hayata geçirilmesi için Avrupa Birliği ile devam eden akreditasyon süreci tamamlandı. IPARD II, birinci başvuru çağrı döneminde başvuran ve hibe almaya hak kazanan 10 adet süt üreten tarımsal işletme, 18 adet et üreten tarımsal işletme, 27 adet bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, 6 adet arıcılık ve arı ürünlerinin üretilmesi-işlenmesi ve pazarlanması, 2 adet kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetlerinden olmak üzere toplamda 63 adet proje ile sözleşme imzalanma sürecine geçildi. Sözleşme imzalanacak yatırımların toplam yatırımlara 37 milyon 736 bin lira hibe aktarılacak. 
IPARD II Programı ikinci başvuru çağrı dönemi kapsamında haziran ayı içerisinde yalnızca tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar tedbiri kapsamında ilana çıkılması planlanıyor.  Bu dönemde birinci çağrı döneminden farklı olarak mikro işletmelerin de başvuru yapabileceği, kırmızı et kesimhane ve parçalama tesisleri ile sıralama kriterlerindeki yatırımın yenilenebilir enerji içermesi kriterinden yalnızca bağlantı anlaşması olanlar puanlanacağı açıklandı. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, PARD Programının Türkiye genelinde toplam 42 ilde uygulanmakta olduğunu ve bunlar arasında Avrupa Birliğinden gelen fonların en fazla kullanıldığı illerden birinin Sivas  olduğunu belirtti. Yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için IPARD hibelerinin kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu, yatırımcıların bu hibe desteklerinden faydalanmasını temenni ettiğini belirtti. Ayrıca yatırımcıları bilgi almak ve çağrı ilanı döneminde projelerini sunmak için TKDK Sivas İl Koordinatörlüğüne davet etti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!