TKBL'de "Adana derbisi" ilklere sahne olacak

Güncelleme Tarihi:

TKBLde Adana derbisi ilklere sahne olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 13:59

- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin köklü takımı Adana BOTAŞ ile lige bu sezon "merhaba" diyen Adana ASKİ'nin karşılaşacağı derbi, ilklere sahne olacak - Adana BOTAŞ Genel Menajeri Altundağ: "Geçen hafta deplasmanda ligin güçlü takımı Fenerbahçe'yi yendik, bir önceki hafta da Osmaniye Gençlik'i mağlup etmiştik. Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz" - Adana ASKİ Genel Menajeri Yücel: "Yarın, güçlü iki takımın mücadelesinde kaybeden olmayacak, Adana kazanacak"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) köklü takımı Adana BOTAŞ ile lige bu sezon "merhaba" diyen Adana ASKİ'nin karşılaşacağı derbi, ilklere sahne olacak.

Bir döneme "damga vuran", hem Türkiye'de hem de Avrupa'da çok sayıda başarıya imza atan Adana BOTAŞ, geçen sezon Tarsus Belediyesi adıyla TKBL'de oynayan ve 5 Haziran 2014'te Adana Su ve Kanalizasyon İdaresine (ASKİ) devredilerek Adana ASKİ adını alan rakibini, yarın konuk edecek.

2000-2001 sezonunda TKBL şampiyonluğunu, sonraki sezon da Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupalarını, 2002-2003 sezonunda da TKBL Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupalarını müzesine götüren Adana BOTAŞ, bu sezon altın yıllarını yaşadığı o dönemden uzakta bir grafik çiziyor.

Haberin Devamı

Ligde oynadığı 10 maçta 6 galibiyet alarak 5. sıraya yerleşen Adana BOTAŞ, Adana ASKİ adıyla TKBL'de ilk defa bu sezon mücadele eden rakibini yenerek daha üst sıralara yükselmek istiyor.

TKBL'de 10 maçta 5 galibiyetle 8. sırada bulunan Adana ASKİ ise bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası finaline yükselerek adından söz ettirdi.

Yarı finalde, kupayı son 5 sezondur müzesine götüren güçlü rakibi Galatasaray'ı yenerek büyük bir başarıya imza atan ve kurulduğu yılda adını finale yazdıran Adana ekibi, finalde Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

Kentin köklü takımı Adana BOTAŞ ile ligin yeni takımı Adana ASKİ arasında yarın saat 14.00'te Menderes Spor Salonu'nda oynanacak derbi, her iki takım için de büyük önem taşıyor.

Kadın basketbolcular, yarınki karşılaşmada "Adana derbisi"nin ilk basketini atmak ve ilk galip geleni olmak için mücadele edecek.

- "Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz"

Adana BOTAŞ Genel Menajeri Recep Altundağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın Adana'nın iki güzide takımının karşılaşacağını hatırlattı.

Altundağ, takımlarının ligde iyi bir seri yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen hafta deplasmanda ligin güçlü takımı Fenerbahçe'yi yendik, bir önceki hafta da Osmaniye Gençlik'i mağlup etmiştik. Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. Her şeyden önce Adana'nın iki takımının mücadelesinde dostluğun kazanması gerekir. Adana ASKİ kupada Galatasaray'ı yenerek finale çıkmıştı. Adana takımlarının İstanbul ekiplerine karşı galip gelmeleri bizi gururlandırıyor. Biz ligin en köklü takımlarından biriyiz ve geçmişte çok sayıda ulusal ve uluslararası başarıya imza attık. Bunu altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularla sağlamıştık. Şimdi başantrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu ile tekrar altyapıya önem veriyoruz. Sürekli oyuncu taraması yapıyor, gelecekte hem bize hem milli takıma katkı yapacak oyuncular yetiştirmek istiyoruz."

Haberin Devamı

- "Kaybeden olmayacak, Adana kazanacak"

Adana ASKİ Genel Menajeri Fatih Yücel ise takımlarında sakatlığı süren Gamze Takmaz haricinde herhangi bir eksikleri bulunmadığını bildirdi.

Karşılaşmada Adana BOTAŞ'ın ev sahibi durumunda göründüğünü ancak maçın oynanacağı spor salonunu iki takımın da kullandığını anımsatan Yücel, kendileri için deplasman havasında bir maç olmayacağını vurguladı.

"Yarın, güçlü iki takımın mücadelesinde kaybeden olmayacak, Adana kazanacak" diyen Yücel, şunları kaydetti:

"Bu tür maçlarda karşılaşmanın sonucuna bakmamak lazım. Adana'ya yakışır bir maç izletmek istiyoruz. Biz, Ceyhan Belediye'deki uzun tecrübemizle buraya geldik ve lig başında makul hedefler ortaya koyduk. Buna rağmen kupada son 5 sezonun galibi Galatasaray'ı eleyerek finale kaldık. Finalde Fenerbahçe'ye yenildik ancak Adana'ya ikincilik getirme başarısını gösterdik. Ligde hedefimiz ilk 8 arasında yer almak. İlk yılımızda hedefleri yukarıda tutmadık ama sporcularımızın bütünleşmesiyle iyi yolda ilerliyoruz. Sporcular o kadar bütünleşti ki 3 yabancıyla oynuyoruz, 4'üncü yabancı hakkımızı kullanmadık bile."

Haberin Devamı

Yücel, gelecek sene Avrupa'da da Türkiye'yi ve Adana'yı en iyi şekilde temsil etmek için Avrupa kupalarına katılmak istediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!