TKB'den Çanakkale Belediyesine uygulama ödülü

Güncelleme Tarihi:

TKBden Çanakkale Belediyesine uygulama ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 15:02

TKB'den Çanakkale Belediyesine uygulama ödülü

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda uygulama ödülüne layık görüldü.

Antalya EXPO Center'da düzenlenen 25. YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı'nda düzenlenen ödül töreninde; Çanakkale Belediyesi'ne kentte satın alıp restore ettiği iki katlı bir binadaki çalışması için uygulama ödülü verildi. Kentin çok kültürlü kimliğini yansıtan, sivil mimarlık örneği olarak tescillenen yapının yok olmamasını, geleneksel Çanakkale konut mimarisinin yaşatılmasını ve devamlılığını sağlamak, kentin tarihsel değerlerinden olan yapıların korunması, yaşatılması ve diğer atıl durumda yok olmaya yüz tutmuş binaların da restore edilerek kente kazandırılmasına öncülük edilmesi amacıyla yapılan restorasyon sonucunda ödülün verildiği belirtildi.

Ödülü, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'a, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!