Tiyatroyu kar üzerinde sahnelediler

Güncelleme Tarihi:

Tiyatroyu kar üzerinde sahnelediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 14:26

- Atatürk Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi'nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında öğrenciler sıfırın altında 5 derecede kar üzerinde sahne aldı - Program kapsamında açık alanda konser veren 9. Kolordu Komutanlığı Bando ekibi, enstrümanların soğuktan zarar görmemesi için konsere kapalı mekanda devam etmek zorunda kaldı

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi'nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sıfırın altında 5 derecede tiyatro gösterisi yapıldı, bando konseri verildi. Bando ekibi, enstrümanların donmaması için kapalı mekana geçmek zorunda kaldı.

Fakültenin 20'nci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Tiyatro Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Aras'ın hazırladığı ve sahne sanatları bölümü öğrencilerinin rol aldığı karma tiyatro oyunu, fakülte önünde kar üzerinde sahnelendi.

Soğuk havada dans ederek ısınmaya çalışan 5'i bayan 11 öğrenci birçok yazarın oyunundan derlenen tiyatroyu sergiledi.

Program kapsamında, aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenci olan 9. Kolordu Komutanlığı Bando ekibi de soğuk havada konser verdi.

Haberin Devamı

Sıcaklığın sıfırın altında olduğu durumlarda enstrümanların notalarını çalıştıran yağın donması sonucu, soğuk havanın cihazlara zarar verdiğini ifade eden ekip, konsere kapalı ortamda devam etmek zorunda kaldı.

Bando ekibinden Serkan Karaaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, enstrümanların belli bir sıcaklığın altında donduğunu ve bunun cihazlara zarar verdiğini belirterek, "Cihazlarımız soğuktan etkileniyor. Sıcaklık sıfırın altına düştüğünde, cihazın pistonları yağla çalıştığı için yağın da donma derecesi var. Bunun için sıcak ortam gerekiyor. Onun için konsere içeride devam edeceğiz" dedi.

- "Sahnedeyken soğuğu hissetmiyoruz"

Tiyatro oyuncularından Alev Mercan da tiyatroyu herkese sevdirmek için hummalı bir hazırlık yaptıklarını ifade ederek, "Sıcaklık eksi 7 civarında ve biz açık havada gösteri yaptık. Tiyatro öyle bir şey ki sıcaklık hiç önemli değil çünkü biz çıkıyoruz, oynuyoruz ve bu bizi gerçekten mutlu ediyor. Sahnedeyken tamamen oyuna odaklanıyoruz, soğuğu hissetmiyoruz bile" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu ise sahne sanatları, askeri bando, müzik, resim, heykel bölümleri başta olmak üzere her bölümün farklı etkinlikleri olacağını vurguladı.

Şartlara bağlı açık alanda ve iç mekanlarda etkinlikler düzenlediklerini anlatan Kavukçu, "Bazı bölümler malzemeleri gereği iç mekanlarda yapmak zorunda kalıyor. Aslında biz daha çok kişiye ulaşmak için açık alanları tercih ediyoruz. Kış şartları biraz etkiliyor. Soğuk hava bizim etkinliklerimizi de etkiledi. Sıcaklığın eksi 6, 7 derece olması nedeniyle askeri bando ekibi, konserine iç mekanda devam etti. Enstrümanlarını soğuk hava etkiliyor" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!