Tiyatronun yıldızları Çankaya'da ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Tiyatronun yıldızları Çankayada ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 14:12

-Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” sahiplerini buldu

Haberin Devamı

ANKARA (AA)- Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” sahiplerini buldu.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Ankara Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen 6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri töreni hakkında bilgi verildi. Buna göre çok sayıda sanatçının katıldığı ödül gecesinde Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’ın sanat hayatını özetleyen sinevizyon gösterisinin ardından ödül kategorilerindeki adaylar tanıtıldı.

Başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu’nun yaptığı ve Akif Yeşilkaya, Basri Albayrak, Deniz Bozer, Filiz Elmas, Mehmet Atay ile Mehmet Ege’den oluşan Seçici Kurul Üyeleri tarafından seçilen sanatçılara ödüllerin verildiği gecede Onur Ödülü Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık'a takdim edildi.

Törende yaptığı konuşmada ülkenin zor günler geçirdiğini kaydeden Alışık, "sanatla nefes alanların sanata sarılması gerektiğini" belirterek, "Sanat bir başkaldırıdır, sanat çok güçlü bir silahtır ama kimseyi öldürmez. Silahlar sussun, sanat susmasın'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Alışık'a Onur Ödülü'nü takdim eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise konuşmasında “Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in ilçesi Çankaya’nın Belediye Başkanı olmak çok büyük bir onur. Sizler gibi değerli sanatçıları Çankayamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle sanatsal etkinliklerde ve ödül törenlerinde birkaç saatlik de olsa değerli sanatçılarımızın ve hocalarımızın önünde oturmak benim için gerçekten çok zor oluyor” ifadelerini kullandı.

“Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü”ne Sevgi Türkay, “Seçici Kurul Özel Ödülü”ne ise Kulis Sanat Tiyatrosu layık görüldü.

“Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” Ankara Sanat Tiyatrosu’ndan Bülent Yıldıran, “Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan Şirin Giobbi, “Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan İrfan Kılınç, “Komedi, Müzikli Oyun yada Müzikal Dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan Ebru Nil Aydın oldu.

Haberin Devamı

“Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Mert Kırlak, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan Maral Üner, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan Erdal Küçükkömürcü ve “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü ise Tatbikat Sahnesi’nden Elvin Beşikçioğlu almaya hak kazandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!