Tiyatronun kalbi Ankara’da atacak

Güncelleme Tarihi:

Tiyatronun kalbi Ankara’da atacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 00:00

Yaşanır bir dünya için sanat’ sloganıyla 12 yıldır devamlılığını sürdüren Uluslarası Ankara Tiyatro Festivali ABD’den Rusya’ya Mardin’den Ordu’ya birçok tiyatro topluluğu Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Festivale bu yıl rekor sayıda başvuru gerçekleşti. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf tarafından düzenlenen festivalin, 16-30 Kasım tarihleri arasında 12.si gerçekleşecek. Bu yıl 41 tiyatro topluluğunun katılacağı festivalde 56 etkinlik 15 gün boyunca Ankaralı tiyatro severlerle buluşacak.

OYUNLARI SEÇMEKTE ZORLANDIK

Festivale bu yıl 105 topluluğun başvurduğunu bu nedenle seçmekte zorlandıklarını söyleyen Festival Başkanı Yener Aksu, "Bu yıl rekor sayıda başvuru oldu. Yurtdışından başvuran 14 topluluğu 8’e, İstanbul’dan başvuran 42 topluluğu da 12’ye düşürebildik. Toplam 41 topluluk toplamda 56 etkinlik seçtik. Anadolu karması yapmaya çalıştık. 17 Ekim’de gösterilerin günleri belli olacak" dedi. Aksu şöyle konuştu:

"Bu yıl 98 yılından beri ilk defa festivalimize bir çocuk oyunu katıldı. İşitme engelliler tiyatro topluluğu ve kukla oyunu da bu yıl festivalimizdeki etkiliklerden. Ankara’nın son yıllarda en fazla seyirciyle buluşacak festivali olacak. Oyunlar Büyük Tiyatro, Şinasi, Akün ve Çayyolu Sahnesi ayrıca Ankamall ve Ekin Sanat Sahnesi’nde gösterilecek."

Azerbaycan, KKTC, Bulgaristan, İspanya, ABD, Avusturya, Hollanda, ve Rusya seçilen ülkeler arasında bulunuyor. Dostlar Tiyatrosu (Genco Erkal), Oyun Atölyesi (Haluk Bilginer), Ortaoyuncular (Ferhan Şensoy), Semaver Kumpanya (Işıl Kasapoğlu), Tiyatro Kare (Nedim Saban)ve Tiyatro Duru (Emre Kınay) gibi özel tiyatrolar da yeni oyunlarıyla 16-30 Kasım tarihleri arasında Ankara seyircisiyle buluşacak.

5 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ GÖSTERİ

Geçmiş yıllarda bir günde 4-6 gösterim yapılmasının izleyiciyi tercih yapmaya zorladığını, bu nedenle bu yıl bir günde en fazla üç etkinliğin sunulacağını belirten Aksu, festivale destek için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bayramdan sonra görüşeceklerini söyledi.

Festival Komitesi Üyesi Fehmi Başusta da, "Ankara’nın sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelerinden yaklaşık 5 bin kişiye festival etkinliklerini ücretsiz izleme imkanı sağlanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!