Tiyatrolar Günü'nde 'Keşanlı Ali Destanı' sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrolar Gününde Keşanlı Ali Destanı sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:26

Tiyatrolar Günü'nde 'Keşanlı Ali Destanı' sahnelendi

Haberin Devamı

MERSİN'de Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle sahnelenen Türk Tiyatrosu’nun baş yapıtlarından 'Keşanlı Ali Destanı' büyük ilgi gördü. Haldun Taner’in yazdığı, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’un yönettiği iki perdelik eser, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluştu.

Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının anlatıldığı oyunu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.
Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Topuz, oyun öncesi katılımcılara 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirgesi'ni okudu. Oyunun ardından bir konuşma yapan Başkan Tuna ise sanataçıları kutladı. Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının amatör olmasına rağmen profesyonel bir performans sergilediğini ifade eden Başkan Tuna, "Sanat, insanın ruhunu ve gönlünü inceltir. Başta tiyatro olmak üzere, sanatın tüm dalını önemsiyoruz. Geleneksel Türk tiyatrosu içerisinde gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat’ı da öne çıkartmak suretiyle tiyatroya, kültür ve sanata olan desteklerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)
ME(AŞ/EŞ)(29.03.2016),(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!