Tiyatro ile çocuklara gıda güvenliği anlatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro ile çocuklara gıda güvenliği anlatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 11:52

Tiyatro ile çocuklara gıda güvenliği anlatılıyor

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta Dulkadiroğlu İlçe Gıda, Tarın ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli, kendi aralarında kurdukları tiyatro grubu ile çocuklara gıda güvenliği ile hijyeni anlatıyorlar.

Tiyatro grubu ilk oyununu Beyza İlkokulu'nda sergiledi. Çocuklara meyve, sebze, sağlıklı beslenme ve hijyen konusunda bilgi vermek amacıyla oluşturulan gurubun ilk oyunu, öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.

Ziraat mühendisleri Navruz Kalkan Yıldız, Latife Akar Burkaç, Nur Ahlatlı Kuşçuoğlu, Ercan Göktaş, Esengül Ak, Mahmut Sami Paksoy ve işçi Murat Bayraktar'dan oluşan tiyatro grubu, sahneye koydukları oyunlarında çocuklara çeşitli slaytlar ve animasyon ile kişisel hijyen, besin hijyeni, güvenilir gıda tüketimi, yazlık kışlık meyveler ve sebzelerin tüketimi ve bakliyatlar hakkında bilgiler verdi.

Hem eğitine hem de bilgilendiren oyun, bittiğinde öğrencilerden büyük alkış aldı. Yönetmen Navruz Kalkan Yıldız, çocukların aklında daha kalıcı olması ve eğlenerek öğrenmeleri için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, "İlerleyen günlerde diğer ilkokullarımızda da bu gösterileri yapmayı planlıyoruz" dedi.

Dulkadiroğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şeref Yurdagül de farkındalık oluşturmak amacıyla teknik personelin tiyatro grubunu kurduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!