Tiyatro günleri

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro günleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2010 00:00

Her yıl kutlanan İzmir Tiyatro Günleri, 28. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Etkinlikler 15 gün sürecek ve İzmirlileri sanata doyuracak.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ve İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile “Dünya Tiyatrolar Günü” nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen etkinlikler 15 gün sürecek ve İzmirlileri sanata doyuracak.
27 Mart-10 Nisan tarihleri arasında sürecek etkinlikler kapsamında, farklı tiyatro gruplarının 12 oyun için 27 gösterimi, ödüllü yazarlar ve tiyatro topluluklarıyla söyleşiler, imza günleri, tiyatro konulu konferanslar, tiyatro sanatçısı Günay Akarsu’nun anısına panel ve 28. Dekor Eskiz Maket sergisi gerçekleştirilecek.
Deneme Topluluğu
28. İzmir Tiyatro Günleri açılışı, 27 Mart 2010 Cumartesi günü Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesi’nde saat 13.00’de gerçekleştirilecek. 12. Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödül Töreni, 28. Suat Taşer Kısa Oyun Yazma Yarışması Ödül töreni ile GSF Sahne Sanatları Deneme Topluluğu tarafından “Dört Kısa Oyun” gösterimi yapılacak. Aynı gün saat 18.00’de İzmir Sanat’da 28. Dekor Eskiz Maket Sergisi Açılışı ile saat 20.30’da Ankara Ekin Tiyatrosu “ Heccav” isimli tiyatro gösterimi gerçekleştirilecek. İzmir Tiyatro Günleri, ilk kez bu yıl metropol dışındaki ilçelere de açılıyor.

Haberin Devamı

ÜNLÜ OYUNLAR VE OYUNCULAR

28. İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 15 gün boyunca; Oyun Atölyesi’nin “7 Şekspir Müzikali”, Dostlar Tiyatrosu’nun “Marx’ın Dönüşü”, Ortaoyuncular’ın “2019”, Tiyatro Pera’nın “Quintet- Bir Dönüşün Beşlemesi”, Talimhane Tiyatrosu’nun “Yastık Adam”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun “Aşk Sözleri” ve “Şölen”, Mask- Kara Tiyatrosu’nun “Velevki Tartüf”, Kent Oyuncuları’nın “Kraliçe Lear”, Semaver Kumpanya’nın “Lourcine Sokağı Cinayeti”, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun “Heccav”, Bizim Tiyatro’nun “Bana William Deyin” oyunu ve daha birçok oyun tiyatro severlerle buluşacak. Gösterimler, İzmir Sanat, Özdemir Nutku Sahnesi, Devlet Tiyatrosu Sahneleri, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sahnesi, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!