TISİAD Kılıç: 178 üründe gümrük vergisi muafiyeti kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

TISİAD Kılıç: 178 üründe gümrük vergisi muafiyeti kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 11:38

TISİAD Kılıç: 178 üründe gümrük vergisi muafiyeti kalkıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - TÜRKİYE-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 178 üründe gümrük vergisi muafiyetinin kaldırıldığını söyledi.
TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Torba Yasa’da kabul edilen maddeyle gümrük vergisinden muaf olan 178 ürün için gümrük vergisi muafiyeti kaldırılarak bunun yerine vergi had ve nispetleri sıfır olarak belirlendiğini dile getirdi. Böylece Bakanlar Kurulu’nun bu ürünler için vergi getirebileceğini belirten Kılıç, "Yeni düzenleme, Bakanlar Kurulu, Gümrük Giriş Tarife Cetveli’nde yer alan eşyaların gümrük vergisi had ve nispetlerini 50’ye kadar yükseltip sıfıra kadar indirebilecek veya cetveldeki had ve nispetleri yüzde 50’sine kadar artırabilecek" dedi.
178 ürünün ağırlıklı bölümünü kimyasal ürünlerin oluşturduğunu ifade eden Kılıç, "Bu ürünlerin başında maden metal ürünleri, optik alet cihazlar, koleksiyon eşyası, tarım ürünü olarak ise sadece ipek böceği yumurtasının bulunuyor. 178 kalem ürünle alakalı olarak öncelikle bu vergilerin sıfıra dönüştürülüp daha sonra da Bakanlar Kurulu’na verilen bir yetkiyle bunun ihtiyaç olması hâlinde bunları yüzde 50’ye kadar yükseltme imkânı getiriyor. Hâlihazırda tasarı yasalaşırsa Türkiye’nin bu ürünlerdeki gümrük vergilerinde herhangi bir değişiklik olmayacak" diye konuştu.
Bu arada, gümrük vergisi kaldırılan ürünler arasında ipek böceği yumurtaları, toryum bileşik ve izotopları, radyoaktif iyot, fosfor, karbon, ensülün, kinin, uzuv ve organ iç ve dış protezleri, eskiliği yüzyılı aşan antik eşya, okul kitapları, teknik, ilmi, edebi ve sanata ait kitaplar, periyodik olmayan mecmualar, sözlükler, ansiklopediler, teknik, ilmi, mesleki ve sanata ait gazeteler gibi 178 kalem ürün yer alıyor

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!