Tiroidim fazla çalışıyor

A.YONCA İSTANBUL

DOKTORUNUZ
yaptığı tahlillerden sonra tiroit bezinizin hızlı çalıştığını belirlemiş.

Ancak 3 yıldan beri tedavi olduğunuzu ve bir sonuç alınmadığını belirtiyorsunuz. Eğer siz sadece kilo alamamak açısından tedaviyi değerlendiriyorsanız bu doğru olmayabilir. Tiroit bezinizin çalışması normale dönmüş olabilir, ancak başka nedenlerle kilo alamıyor olabilirsiniz. Eğer 3 yıldan beri ilaca devam etmeniz ve kontrolde doktorunuzun hálá ilaca devam etme önerisinde bulunmasını kriter alıyorsanız, bu durumda başka bir merkeze başvurarak tetkik ve tedavinizi kontrol ettirebilirsiniz.

Çapa veya Cerrahpaşa'daki tıp fakültelerinden birini düşündüğünüze göre bu fakültelerden birinin endokrinoloji (hormon bilimi) polikliniğine başvurabilirsiniz. Bu başvuru sırasında elinizde daha önceki tetkik ve tedavilere ait belgeler varsa onları da götürmenizde yarar olacaktır.

Düşmek kist yapar mı?

T.UNCU/ANKARA

GÖNDERDİĞİNİZ
tetkik fotokopilerinin incelenmesinde sol bacak kemiğinizde kistik bir oluşum bulunduğu görülüyor. Bu dizinizin üzerine üç kez düştüğünüz de dikkate alınınca bunun travma (çarpma) etkisiyle ortaya çıkmış olma ihtimali yüksek. Doktorunuzun da bu görüşte olduğunu sanıyorum.

İleride yapılacak kontrol tetkiklerinde daha kesin bir karar verme ihtimali doğacaktır. Doktorunuzla bağlantıyı kaybetmeyin.
Yazarın Tüm Yazıları