Tırnaklar ve vitamin eksikliği

Merhaba Suna Hanım, altı senedir birçok cildiye uzmanına gittim.

Kimi mantar dedi, ilaç verdi. İlaçları, merhemleri kullandım. Kimi bulaşıkçı hastalığı dedi, suya, sabuna dokunmadım. Tırnaklarımın köklerine iğnelerle ilaç şırınga ettiler, tırnaklarım düştü. Ama sonuç aynı. Son olarak bir dahiliye uzmanı, vücudumdaki demir oranının çok düştüğünü söyledi ve tırnak bozukluğunu buna bağladı. Beş aydır demir hapları kullanıyorum ama değişen bir şey yok. Bir de size danışmak istedim. Umarım böyle bir vaka daha önce görmüşsünüzdür ve bana yardımcı olabilirsiniz. Çünkü el tırnaklarım ve görünüşleri artık beni çok rahatsız ediyor. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum. á Sibel Gürsoy

Sibel Hanım, geçmiş olsun. Tırnakların bu hale gelmesi sağlıklı beslenmediğinizi gösterir. E ve A vitamini, çinko, demir protein almanız gerekiyor. Yani yeşil mercimek, et, günde bir avuç tuzsuz çekirdek, sabahları lor peyniri, kayısı, ceviz ve fındık yemelisin. Kimyasal maddelerden ve stresten uzak durun. Pozitif olun, tırnaklarınıza nefretle bakmayın, sevin onları. Bir kahve fincanı elma sirkesi, bir çorba kaşığı gliserin ve bir limon suyunu karıştırıp tasa koyun ve tırnaklarınızı batırıp bekletin. Bakalım nasıl gelecek? Bana tekrar yazın sevgiler.

Cildim güneşe karşı çok hassas

Selam Suna Abla. Ben Burcu. Geçen gün Star TV’de bir haberiniz yayınlanmıştı. Kolay bronzlaşmak için formül önermiştiniz. Kakao yağı, çay suyu ve susam yağından bahsediyordunuz. Bu karışım için tam olarak neler lazım? Tekrar beni bilgilendirirseniz sevinirim. Cildim hassas olduğu için çabuk yanıyor. Şemsiye altında bile duramıyorum.

Selam Burcu, karışımı tekrar açıklıyorum: Üç soğan kabuğu, bir su bardağı suda kaynayacak. Üç çorba kaşığı kalana kadar süz ve bu suya üç çorba kaşığı çay suyu ekle. Daha sonra 50 gr kakao yağı, 50 gr susam yağı, 20 gr kayısı yağı, 20 gr havuç yağı, 20 gr ceviz yağı, 10 gr limon yağını diğer karışıma iyice yedir. Daha sonra da bu karışımı güneşe çıkacağın zaman üzerine sür. Ama sen yine de şemsiye altında güneşlen. 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşlenmekten kaçın. Kendinize iyi bakın.
Yazarın Tüm Yazıları