Tırnak bakımı nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Tırnak bakımı nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 15:04

Cilt ve saç bakımı kadar önem taşıyan tırnak bakımı, özellikle insani ilişkilerde oldukça önemlidir. Ellerin güzelliği tırnak bakımından geçer. Güzel görünen eller bakımı yapılmış, güzel tırnaklar sayesindedir. Tırnak bakımı fazla uğraş gerektirmeyen ve zaman almayan uygulamalarla yapılabilir.

Haberin Devamı

TIRNAK KESİMİ 

Tırnak bakımı nasıl yapılır

Tırnakların bakımlı görünmesi için ilk yapılması gereken tırnakları düzenli kesmektir. Tırnak kesimi için en doğru zaman duş sonrasıdır. Çünkü duş sonrası eller ve tırnaklar nemlenmiş ve yumuşamış olurlar. Bu sayede tırnaklar çatlayıp zarar görmeden kesilmiş olurlar. Tercihe göre oval ya da düz bir şekilde kesilen tırnaklar, kesim sonrasında iyice yıkanmalıdır. Daha sonra tırnakların çevrelerine nemlendirici krem veya vazelin sürülebilir. Bu işlem törpüleme öncesinde tırnaklara doğal manikür ve pedikür imkanı sağlayacaktır.

TIRNAK TÖRPÜLEME 

Tırnak bakımı nasıl yapılır

Haberin Devamı

Tırnakları törpülemeye başlamadan önce krem ya da vazelin sürülmüş ise bunların iyice emilip kuruması beklenmeli, daha sonra törpü işlemine başlanmalıdır. Törpüleme işleminde ilk olarak küt mü yoksa oval mi törpüleneceğine karar verilmeli ve ona göre törpüleme yapılmalıdır. 

KÜTİKÜL TEMİZLEME 

Tırnak bakımı nasıl yapılır

Kütiküller aslında tırnağı enfeksiyonlardan koruyan bir yapıdır fakat görüntüleri bazen rahatsızlık verebilir. Kesilmesi isteniyorsa önce nemlendirici ile iyice nemlendirilmeli, daha sonra temizlenmelidir. Bunun işlem için kütikül giderici kremler de kullanılabilir. 

TIRNAK SAĞLIĞI

Tırnak bakımı nasıl yapılır

Bu işlemler bakımlı tırnaklara sahip olmak için her insanın yapması gereken işlemlerdir. Bu temel bakımları yapmayan insanlarda çeşitli tırnak hastalıkları görülebilir. Tırnak mantarı ve tırnak batması sık görülen rahatsızlıklardandır.

Tırnak mantarı tırnak renginde meydana gelen renk değişimleri ile fark edilir. Antibiyotik kullanımı ya da lazer tedavisi ile tedavi edilmektedir. Tırnak batması ise yanlış tırnakkesimi veya yanlış ayakkabı tercihiyle meydana gelen bir rahatsızlıktır. Doktor tedavisi alana kadar evde geçici pratik çözümler ile hafifletilebilir.

Haberin Devamı

Bu gibi hastalıklara yakalanmamak için tırnak bakımı oldukça önem taşımaktadır. El ve ayak tırnaklarının bakımı haftada bir yapılmalıdır. Tırnakların sağlığı için manikür ve pedikür işlemleri için kullanılacak ürünlerin temizliği çok önemlidir. Tırnak bakımı yapıldıktan sonra tırnak yüzeyine koruyucu ya da tırnak kuvvetlendirici ürünler uygulanabilir. 

Tırnak bakımı nasıl yapılır
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!