Tirebolu’da belediye köpekleri zehirledi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Tirebolu’da belediye köpekleri zehirledi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 15:57

Tirebolu’da belediye köpekleri zehirledi iddiası

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/TİREBOLU(Giresun)(DHA) - GİRESUN’un Tirebolu ilçesinde belediye ekiplerinin sokak köpeklerini çevreye attıkları zehirli etlerle itlaf ettiği iddia edildi. Olaydan haberi olmadığını ifade eden İlçe Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, bunun komplo olduğunu ileri sürerek, idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.
İlçedeki köpeklerin birkaç gündür itlaf edildiğini iddia eden yöre sakinlerinden Salim Meşe, “Yaklaşık 30 köpek itlaf edildi. Bunun yapanlar da belediye yetkilileri. Köpeklere zehirli et verilmesi güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İlçenin birçok yerinde bu görüntüler yaşandı. Kamera kayıtlarında belediye aracıyla gelen görevlinin çevreye et attığı görülüyor. Yiyen köpekler de zehirleniyor. Belediye görevlileri daha sonra da itlaf edilen köpekleri toplayarak Kuşkaya Köyü’ndeki çöplüğe atıyor. Bu bir insanlık ayıbıdır. İlçemizde büyük bir tepki var” dedi.
Çevreye atılan etleri suç duyurusunda bulunmak için İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdüğünü anlatan ve görevlilerin kendisine, “Sizden önce de et getirip şikayetçi oldular. Sizin isminizi de ekleriz” dediğini kaydeden Salim Meşe, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ile görüştüğünü ve başkanın olaydan haberi olmadığını söylediğini kaydetti.
İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ise, “Böyle bir talimatımız olmadı. Bizden habersiz yapıldıysa da araştırıyoruz. Etleri inceletmeye gönderdik. Hem idari hem de adli soruşturma başlattık. Bu gibi hadiseler zaman zaman oluyor. Sahilde barınağı olan tek ilçeyiz. Böyle bir olaya izin vermemiz mümkün değil. Komplo olduğunu düşünüyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!