TIR'daki 26 ton alüminyum çalındı, sürücü ve babası alacaklıları suçladı

Güncelleme Tarihi:

TIRdaki 26 ton alüminyum çalındı, sürücü ve babası alacaklıları suçladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:59

TIR'daki 26 ton alüminyum çalındı, sürücü ve babası alacaklıları suçladı

Haberin Devamı

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde bir limandan yüklediği 240 bin TL değerindeki 26 ton külçe alüminyumu Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki bir fabrikaya götürmek üzere yola çıkan TIR sürücüsü 31 yaşındaki Erdem Türedi ile babası 54 yaşındaki Muharrem Türedi, bir TIR dolusu alüminyumun çalınmasının ardından ortadan kayboldu. 1,5 ay sonra polise teslim olan Erdem ve Muharrem Türedi, borç aldıkları kişilerin kendilerini silahla tehdit ederek, alüminyumu çaldıklarını iddia etti.
Adapazarı'nda faaliyet gösteren bir nakliye firmasında çalışan Erdem Türedi, 1,5 ay önce şirkete ait 54 D 6340 plakalı TIR ile Adapazarı'ndan Kocaeli Dilovası İlçesi'ndeki bir limana gitti. Rusya'dan getirilen 240 bin TL değerindeki 26 ton külçe alüminyum TIR'a yüklendi. Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikaya alüminyumu götürmek için yola çıkan Erdem Türedi, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Uzuntarla mevkiinde bir akaryakıt istasyonuna girdi. Firma sahibini arayan Erdem Türedi, "Biraz rahatsızım, 3 saat dinleneceğim" diyerek izin istedi. Erdem Türedi iddiaya göre aynı firmada çalışan babası Muharrem Türedi ile birlikte 26 ton alüminyumu başka bir araca yükleyerek çaldı.
Nakliye firması sahibi Ali Erdoğan durumu fark edip polise haber verdi. Ancak yapılan aramaya rağmen baba ve oğlu bulunamadı. Akaryakıt istasyonunda boşaltılan TIR bulundu. Erdem Türedi ile Muharrem Türedi önceki gün polis merkezine gelerek teslim oldu.
Erdem Türedi ifadesinde araca silahlı 2 kişinin bindiğini belirterek, "Akaryakıt istasyonuna geldim, yemek yedim. TIR'a gelip uyuyacağım sırada aracın sağ ve sol kapıları açıldı ve içine tabancalı iki kişi bindi. Şahıslardan birini tanıdım, babam daha önce borç almıştı. 'Bugün bu hesap kapanacak, yoksa seni öldürürüz' dediler. Forkliftçiyi arattırarak gelen araca malı yüklettiler. İki kişi ile birlikte gittiğimiz Bayrampaşa sanayide alüminyumu 3 kişiye sattığını gördüm" dedi. Muharrem Türedi de ifadesinde oğlunun ifadesini doğrulayarak, hırsızlığın borcu olduğu kişiler tarafından silah zoruyla yaptırıldığını iddia etti.
Emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen Erdem ve Muharrem Türedi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!