TIR'da yandığı iddia edilen 13.5 ton ceviz depoda çıktı

Güncelleme Tarihi:

TIRda yandığı iddia edilen 13.5 ton ceviz depoda çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:27

TIR'da yandığı iddia edilen 13.5 ton ceviz depoda çıktı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve istihbarat Müdürlüğü ekipleri, Mersin-Tarsus otoyolunda alev alan TIR'da bulunduğu söylenen ve "Yandı" denilen 13 ton 560 kilo ceviz, bir depoya yapılan baskında ele geçirildi. Kaçak yollardan iç piyasaya sürülmesi planlanan cevizin piyasa değerinin 400 bin TL olduğu bildirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Selahattin Dağdelen yönetimindeki yabancı plakalı ceviz yüklü TIR'a risk analizi kapsamında Araç Takip Sistemi mobil ünitesi taktı. TIR, Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi ve ilgili gümrük idareleri tarafından mobil ünite vasıtasıyla varış noktası olan Mersin Serbest Bölge'ye kadar takip edilmesi planladı ancak 2 Mayıs'ta Mersin'in Tarsus İlçesi yakınlarında cihazdan alınan sinyal aniden kesildi. Bunun üzerine, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı mobil ekipler derhal aracın bulunduğu bölgeye yönlendirildi.
Mobil ekipler olay yerine ulaştıklarında aracı otoyol kenarında tamamen yanmış ve kullanılamaz halde buldu. İfadesinde, aracın seyir halinde iken aniden alev aldığını belirten TIR sürücüsü Selahattin Dağdelen itfaiyeye haber verdiğini ancak aracın içerisindeki cevizleri yanmaktan kurtaramadığını söyledi.
Cevizlerin kaçak yollarla iç piyasaya sürülmüş olma ihtimalini göz önünde bulunduran Gümrük Muhafaza ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Selahattin Dağdelen sorgusundaki çelişkili ifadelerden şüphelenen ve eşyanın alıcısı ile yapılan görüşmede edinilen bilgiler üzerine harekete geçen ekipler, cevizlerin Adana'nın merkez Seyhan İlçesi yakınlarında bir depoda bulunduğunu tespit etti. Depoda yapılan aramada, 400 bin TL değerinde 13 ton 560 kilo ceviz içi ele geçirildi.
Olay sonucunda, şüpheliler TIR şoförü  Selahattin Dağdelen, S.M. ve M.M. gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!