TIR sürücüleri 'rehin' kaldı

Güncelleme Tarihi:

TIR sürücüleri rehin kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 11:45

ÖZBEKİSTAN ve Türkmenistan'dan aldıkları ithal malları Türkiye'ye getirmek için yola çıkan 22 TIR, depolarda fazla mazot bulunduğu gerekçesiyle İran sınırında bekletiliyor. Sürücülür, "310'ar euro ceza ödedik, mazotun fazlasını boşalttılar ama TIR'larımızı hala bağlı tutuyorlar" dediler.

Haberin Devamı

Türkmenistan ve Özbekistan'dan aldıkları deri, pamuk, mercimek gibi ithal ürünleri İran üzeri Türkiye'ye getirmek için yola çıkan TIR sürücüleri, Türkiye'ye açılan ve Gürbulak Sınır Kapısı'nın hemen karşısında bulunan Bazargan Gümrüğü'ne geldiklerinde kontrolden geçirildiler.

TIR'larda geldikleri ülkeden aldıkları mazotun fazla çıkması üzerine her sürücüye 310'ar euro ceza yazıldı ve fazla yakıtları boşaltılarak araçlar bağlandı. Para cezasını ödeyen sürücüler, TIR'ların çıkışına izin verilmemesi yüzünden perişan oldular.

İran makamlarından umudu kesen TIR sürücüleri 21 Haziran günü Başbakan Binali Yıldırım'a dertlerini anlatmak için Ağrı'ya gittiler. Ağrı'da toplu açılış ve iftar yapan Başbakan Yıldırım ile görüşemeyen sürücüler, dertlerini diğer yetkililere anlattılar.

Haberin Devamı

Hiçbir gerekçe gösterilmeden TIR'larının bağlı tutulması yüzünden Bazargan Gümrüğü'nde 2 Haziran gününden beri beklediğini anlatan Ankara'daki uluslararası nakliyat firmalarından birinde çalışan sürücü Ziya Çirkin, "Pasaportlarımız elimizde Türkiye'ye gelebiliriz.

Ama TIR'larımızda yük var. Milli servet sayılan TIR'ların vekaleti bize verilmiş. TIR'lar içerisinde deri, mercimek, pamuk gibi ürünler var. Bozulan ürünlerin hesabını nasıl vereceğiz? Başbakan geldiğinde Ağrı'ya gittik, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine sorunu anlattık. Herkes 'evet' diyor ama arkası yok. Ne olacağımız belli değil. Ceza ödediği ve fazla mazotu boşaltıldığı halde 22 TIR, keyfi olarak bağlı tutuluyor. Aramızda bir aydan, 1.5 aydan beri bekleyenler var. 6 arkadaş aracını burada bırakıp gitti. Perişan olduk buralarda kurtarın bizi" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!