Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Tır şoförü olmak istiyorum!

Hiç bu kadar kocaman bir sorumluluk almamıştım.

Haberin Devamı

Çok feci heyecanlıyım. Feci!
Çocuklarımın binlerce eğitim kardeşi olsun istiyorum. Ailemi büyüttüğümü, kocaman bir eğitim kardeşliği zinciri kurduğumuzu hayal ediyorum. İşte sırf bu yüzden, koskocaman bir tır için yola çıktım.
6 Mart’da Antalya’da, Uluslararası Öger Runtalya Maratonu’nda ADIM ADIM Oluşumu sayesinde gönüllü koşucusu olduğum TEGV’in Ateşböceği Projesi adına, bir TIRDAN OKUL yapmak amacıyla hayatımda ilk defa 21km koşacağım.
TAM 21km evet!
Çok çalıştım, hala da çalışmaya devam ediyorum sağlıkla bitirebilmek için o 21km’yi. Hayatımın ilk yarı maratonunu, bir tırı okula dönüştürüp, çocukların ayağına eğitim götürmek için koşacağım. Çok da şanslıyım. Yolda yalnız değilim. Yanımda ADIM ADIM Oluşumundan tanıdığım, koşmakta benden daha tecrübeli, İŞ Bankalılar İŞMARATON Takımından iki arkadaşım Haluk Akalın ve Galip Akkaya var. Bana yol boyunca destek olup düşersem kaldırıp, tükenirsem gaz verip yolun sonuna doğru bitecek gibi olursam: “KOŞ YONCA KOŞ!” diyecekler.
Kaç saat koşarsam koşayım, bu 21km bitecek ve Ateşböceği projesi adına tırdan bir okulumuz olacak. Çünkü bu ülkede eğitime aç, insan yerine konmayı, yetiştirilmeyi, sokaklardan kurtarılmayı, eğitim hakkını elde etmeyi bekleyen yüzbinlerce güzel ve masum çocuk var.
Ben sizin adınıza TEGV için 21km koşarken, sizlerden tek isteğim, TEGV’e bağış yapmanız. TEGV’in Ateşböceği Projesi’ne destek olmak isterseniz, lütfen aşağıda detaylarını verdiğim TEGV hesabına -gönlünüzden ne geçerse- bağış yapın. Ayrıca, www.tegv.org.tr web sitesinden kredi kartınızla bağış yapmanız da mümkün.
1 çocuğun 1 yıl boyunca bu projeden faydalanması için gereken miktar sadece 50TL. Yani TEGV’e bağışladığınız her 50TL ile 1 çocuğun 1 yıl boyunca eğitim almasına imkan tanıyıp o çocuğun hayatını değiştirebileceksiniz.
Siz ister 1 çocukluk, ister 1TL lik bağış yapın, ben yine de hepimizi harekete geçirmek, çocuklarımızın eğitimi için farkındalık yaratmak adına, bu 21kmyi koşacağım.
Lütfen siz de durmayın, şikayet etmeyi kesin ve harekete geçin çünkü; “1 çocuk değişir, Türkiye değişir” değişebilir... Siz de bu değişimin bir parçası olun. Ülkemiz için, çocuklarımızın eğitimi için çorbada tuzunuz olduğu için huzurlu ve mutlu olun!
Yonca
“ateşböceği”

Haberin Devamı

TEGV Banka Hesap Detayları:
Hesap Adı: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)
Banka: Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Hesap no: IBAN NO TR 740006701000000001000000
Açıklama kısmına: YTokbas/AAO/Kendi Adınız ve Soyadınız yazmayı unutmayın.
 

Haberin Devamı

Tır şoförü olmak istiyorum


Yonca
“Tır şoförü” (Çizim: Pınar Büyükgüral)

Haluk Akalın
44 yaşında, evli, İş Bankası’nda yönetici. Hayatı boyunca çeşitli sporlarla uğraşmış. Müfettişlik yaptığı yıllarda, işi gereği tüm Türkiye’yi dolaşmış. Daha sonra dalmaya başlayıp 150’den fazla dalış yapmış ve 3* CMAS brövesi sahibi. Kendini her alanda geliştirmeyi ve tecrübelerini paylaşmayı çok seviyor. Bu amaçla, 3 sene önce İş Bankası’nda fotoğraf, dalış ve doğa sporlarına yönelik toplulukların kurucusu olmuş ve aktif olarak yönetiminde yer almış. Çeşitli sosyal sorumluluk aktivitelerinde bulunmuş. Ara verdiği koşulara 2 sene önce tekrar başladığında arkadaşlarının kurduğu Adım Adım grubu ile tanışmış ve 2010 yılında Runtalya ve Avrasya maratonlarında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına, arkasında İş Bankası çalışanlarının da desteğiyle koşup toplam 200 kişiden 4 akülü tekerlekli sandalye bağışı toplamış. 2 ay önce, İŞMARATON adında bir takım kurmuş ve şimdi takımın 2 sporcusu TEGV ve TOFD’ye bağış toplamak için 6 Mart’ta Runtalya’da 21 km koşacaklar. Haluk Eylül’de Berlin’de yapılacak olan 38. BMW-Berlin Maratonu’nda da 42.2 km’lik maratonu yine TEGVve TOFD yararına bağış toplamak için koşacak.

Haberin Devamı

Tegv Filmleri
http://www.youtube.com/tegv
http://www.youtube.com/watch?v=6XnzOFt3qUY   
http://www.youtube.com/tegv

TEGV, 35 İlde 12 Eğitim Parkı, 53 Öğrenim Birimi ve 2 il temsilciliği ile 67 yerleşik noktada ve 20 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ile Türkiye’nin dört bir yanında toplam 87 noktada, her yıl 10,000’in üzerinde gönüllünün verdiği destek ile yılda yaklaşık 160,000 çocuğa eğitim desteği veriyor.
İşte ben de, bu ATEŞBÖCEĞİ’ ile Çocukların Eğitimine Destek Projesi’ne katkı sağlamak için koşuyorum.
Adı ATEŞBÖCEĞİ olan bu “TIROKUL”:
•         Eğitim Gönüllüleri, Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimleri’nin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara ulaşıyor.
•         Özel olarak tasarlanmış Tır Dorseleri olan Ateşböcekleri, okul bahçelerine girerek, her yıl ilköğretim çağında olan yaklaşık 3000 çocuğa çeşitli konularda eğitim veriyor.

Haberin Devamı

TEGV’e Nasıl Bağış Yapabilirsiniz?
Aşağıdaki IBAN numaralarına havale veya eft yoluyla, ya da TEGV nin web sitesinden www.tegv.org.tr kredi kartıyla bağış yapabilirsiniz.
Bağışınızı yaparken lütfen açıklama kısmına aynen şöyle yazın:
YTOKBAS/AAO/KENDI ADINIZ VE SOYADINIZ
Hesap sahibi: TEGV
Banka Hesap NO:
Yapı Kredi Bankası – Harbiye Özel Bankacılık Şubesi (391)
                         Hesap No                   IBAN
 TL                   1000000                 TR 740006701000000001000000
 USD                 3112276                TR 630006701000000003112276
 EUR                 23175028               TR 280006701000000023175028
 Üstelik bağış yapan şirketinizse, vergiden muaf olma hakkınız var.
*VERGİ MUAFİYETİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİ:
TEGV “Bakanlar Kurulu kararıyla vergi muafiyeti tanınan vakıf” statüsündedir. Bu statü ile TEGV'in bağış karşılığı düzenlediği makbuzlar; Gelir Vergisi Kanunu 89/4 maddesi gereği, kurumlar Vergisi Kanunu 10/1 maddesi gereği, ilgili kanun maddelerinde belirtildiği şekilde, vergi matrahı tespitinde gelirden indirilir. Diğer deyişle, yapılan bağış, ödenecek vergiye esas olan matrahtan düşülebilmektedir.
TEGV İLETİŞİM: Feyziye Günaydın feyziyeg@tegv.org tel: (216) 290 70 80

Yazarın Tüm Yazıları