Tıp Fakültesi öğrencileri el yıkamanın önemini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Tıp Fakültesi öğrencileri el yıkamanın önemini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 16:24

Tıp Fakültesi öğrencileri el yıkamanın önemini anlattı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)Erzurum, Atatürk Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi EMSA Kulübü üyesi öğrencileri, bir AVM'de halka ücretsiz sabun dağıtarak doğru el yıkamanın önemini anlattı.
    Kurulduğu günden itibaren birçok önemli projeye imza atan Atatürk Üniversitesi'nin 5 alt çalışma kolundan biri olan Halk Sağlığı Koordinatörlüğü yine örnek bir çalışmaya imza attı. AVM içerisinde açtıkları stantta özellikle çocuklar olmak üzere vatandaşlara ücretsiz sabun dağıtan öğrenciler, el yıkamanın püf noktalarını anlattı. Günlük hayatımızda birçok yere ellerimizle dokunduğumuzda tüm mikropları aldığımızı söyleyen öğrenciler, "Hastalıklarının birçoğunun ellerimiz kaynaklıdır. Özellikle ishaller, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yayılımında eller en önemli aracıdır. Besin kaynaklı hastalıkları engelleme de el yıkama en önemli ve basit yöntemdir" dediler.
    EMSA Atatürk Kulübü üyelerinden Halk Sağlığı Koordinatörü Adem Deniz her sene gönüllü olarak çeşitli etkinlik düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:
    "Bizler gönüllü bir öğrenci kulübü olan European Medicine Students' Association- Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği'nın (ESMA) Atatürk Üniversitesi'nin 5 alt çalışma kolundan biri olan Halk Sağlığı Koordinatörlüğüz. Her sene gönüllü bir şekilde etkinlikler düzenleyip sosyal ve koruyucu hekim nasıl olunur bunun için çalışıyoruz. Bu sene ki ilk saha etkinliğimiz ise el yıkama. Ellerimiz yeterli ve doğru şekilde temizlenmezse bir çok enfeksiyona yol açmaktadır, solunum yolu hastalıkları ve ishaller bunlardan sadece bazıları. Bu vahim durumunun halk arasındaki farkında lığını oluşturmak ve ya arttırmak istiyoruz. Dünya El Yıkama Günü kapsamında el hijyeninin önemine dikkat çekerek, 11 adımda el yıkama yönteminin önemini anlatılacak bir etkinlik düzenledik. AVM'de gerçekleştirdiğimiz etkinlik kapsamda, ellerimizin klasik yıkama yöntemleri ile gerçek anlamda temizlenmediği, bunun için belirlenen yöntemlerin uygulanarak yıkanması halinde gerçek hijyenin sağlanabileceği uygulamalı olarak anlattık."

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!