Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Güncelleme Tarihi:

Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 13:40

Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için her yıl düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme Töreni" yapıldı.

YYÜ Tıp Fakültesi’nin toplantı salonunda içlerinde yabancı uyruklu öğrencilerinde yer aldığı 130 1'inci sınıf öğrencisi için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" yapıldı. Törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ve öğretim üyeleri katıldı. Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin mezun olup sağlık alanında hizmet vereceklerini belirterek, "Bizler üniversitemizde eğitim - öğretim için yapılması gereken ne varsa, elimizden geldiği ölçüde yapmaya çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz budur. Sizleri daha etkin bir şekilde yetiştirebilmek için bu yıl da Tıp fakültemize birçok yatırım yaptık. Yapı işleri başkanımıza talimat verdim size yeni bir morfoloji binası yapacağız. Tıp Fakültemizdeki öğretim elemanları alanında yetişmiş, gerçekten kalifiye bilim insanları, bu konuda çok şanslısınız. Güçlü bir eğitim aldığınızı buradan belirtmek istiyorum. Ama şunu da söylemem gerekiyor, iyi bir hekim olabilirsiniz ama önce ahlaklı bir vatandaş olmalısınız. Allah’ın izniyle siz dünyanın çeşitli yerlerinde çok güzel hizmetler üreteceksiniz, görev yapacaksınız. Meslek hayatınız için bir başlangıç olacak bu gününüzü kutlar, meslek hayatınızda başarılar dilerim"dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise doktor adaylarına seslenerek, "Güçlü öğretim üyesi kadrosu ve modern altyapısı ile Türkiye'de sayılı tıp fakültelerinden biriyiz. İnşallah mezun olduğunuzda ülkemizin tıp politikalarını yönlendirecek doktorular olacaksınız. Eğitim ve Meslek hayatınızın bundan sonraki kısmı için sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından önlükler YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ve öğretim üyeleri tarafından öğrencilere giydirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!