Tıp dünyası

Nesrin COŞKUN
Haberin Devamı

Siyasetçinin gücü iması

GEÇEN hafta, ANAP İl Başkanlığı'ndan İzmir'de SSK'nın sağlık hizmetlerine nasıl yenilikler getirdiklerini anlatan 6 sayfalık rapor aldım. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın bizzat gelerek başlattığı tele-randevu sistemini, yeni dispanser kazanımlarını, yanısıra gönüllü mesai uygulamasını hepsini sıralamışlar. Bu büyük projelerin yaratıcısı ve hayata geçireni! olduklarını savunuyorlar. Bu savunmayı yaparlarken mesajları dikkat çekici. Örneğin;

KEMALPAŞA'daki SSK Dispanseri'nin 10 yıldır kötü koşullarda hizmet verdiği, 2 yıl önce de belediye tarafından devredilen binanın tek çivi çakılmadan durduğu, işgücü kaybı, ilaç, sevk sorunları vurgulanırken, ‘‘Anavatan Partisi İl Sağlık Komisyonu olarak bu durumu biz ele alıncaya kadar da böyle idi...’’ deniliyordu.

URLA'da açılacak dispanserle ilgili çalışmalarından söz ederlerken de ‘‘Belediyeye ait modern binaya SSK Dispanseri yapmak için SSK yetkililerinin daha önceki teşebbüsleri başarısız olmuştur. Konuya eğilen ANAP İzmir İl yönetimi sağlık komisyonumuzun çabaları sonucunda Urla Belediye Başkanı ikna edilerek...’’ değerlendirmesi yapılmıştı.

ÇOK emek, çok çaba sarfettiklerini kanıtlamak istercesine söylenen bu sözlerde siyasetçinin gücünü de ortaya koymaya çalışmışlar. Üstelik projelerin partilerinin projesi olduğunu da... Reklam yapıp takdir bekleyebilirler ama, sadece BİZ YAPTIK, demek ne kadar doğru?

Çocuklar aşıdan korkmayın

VEREMLE Savaş Eğitimi Haftası'nda Özel Karşıyaka Başarı İlköğretim Okulu öğrencileri, B.C.G aşısının önemini ilginç bir gösteriyle ortaya koydular. Doktor ve hemşire kimliğine bürünen öğrenciler, iyilik meleği olarak sundukları B.C.G aşısının veremden korunmada birinci şart olduğunu vurguladılar. Birbirlerini aşı olma konusunda bilinçlendiren çocuklar, daha sonra korkusuzca aşı olmak için kollarını uzattılar.

Tarih boyunca hazır cevaplar

Sokrat ölüme mahkum edildiğinde, eşi:

- Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat:

- Ne yani, demiş. Birde haklı yere mi öldürülseydim!

İsim koyarken iyi düşünün

Kadir Kıllı, Fatih İptekeseroğulları, Ayşe Donsuz, Yosma Alver, Selma Veren, Dünya Malıdüzdür, Kibar Zorba, Ümit Var, Jandarma Kızkaçıran, Öznur Palavracı, İncil Tevrat, İnsaf Yıldırımdemir Baygın.

Yazarın Tüm Yazıları