Tıp bayramında buruk kutlama

Güncelleme Tarihi:

Tıp bayramında buruk kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 13:54

İzmir’de daha önce terör saldırısı sonucu kaybettiğimiz şehitler için ertelenen 14 Mart Tıp Bayramı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, İzmir’deki üniversitelerin tıp fakülteleri dekanlıkları ile İzmir Tabip Odası Odası birlikteliğinde Atütürk Kültür Merkezi’nde sade bir törenle kutlandı.

Haberin Devamı

Kutlama programında meslekte 40 yılını dolduran hekimlere ve etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere teşekkür pleketinlerini İzmir Vali Yrd. Celal Ulusoy, Dokuz Eylül Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, İzmir üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Melikşah Ertem, Katip çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Malaz verdi.

Tıp bayramında buruk kutlama

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu konuşmasına "Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Tıp bayramında buruk kutlama

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner bu bayramın gerçek anlamının 14 Mart 1919’da, İstanbul’un İngiliz donanmasının işgaline karşı tıbbıyelilerin açtığı "Tıbbiyeliler Boyun Eğmez" pankartı ile hayat bulduğunu belirterek, "97 yıldır asıl bayrama anlam veren bu gerçektir. Bu bayram bağımsızlık ruhunun sembolleştiği bir bayramdır" dedi.

Kaptaner 14 yılda sağlık poltikalarında hastaların memnun olduğu açıklamaları olduğunu fakat madalyonun öbür yüzünde hekimin memnuniyetsizliği olduğunu belirerek, "Sağlık Bakanlığı tarafından hasta memnuniyeti anketlerinde yüzde 80’leri gösterirken hekimin ise yüzde 5’de kalıyor. Hekimler evine çocuklarına ekmek götürebilme için olağanüstü çalışıyor. Üstlerinde büyük bir iş yükü var. Hastalarla karşı karşıya getiriliyor, hekimler dövülüyor, öldürülüyor. Yöneticiler bunu görsün. Bunların nedenini sorgulamayacaklar mı? Bizlere birşeyler sormayacaklar mı? Hekim emekli olduğunda 2.200 TL fakat yargı mensuplarının üç kat daha fazla maaş bağlanıyor. Hekimler adına feryat ediyoruz. Trilyonlar harcayarak ameliyathaneler açsak, robotlarla dünyanın en iyi teknolojisini getirsek sağlık sorunun çözemezsiniz. Bu kadar para yabancı ilaç firmalarına gidiyor. En çok para kazandıran hastane yöneticisi en başarılı seçiliyor. Hekimler fabrika çalıştırmıyor, buzdolabı üretmiyor" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!