Timsah rövanşı almak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Timsah rövanşı almak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 15:24

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Bursaspor, bu kez rakibini eleyerek geçen sezonun rövanşını almak istiyor.

Haberin Devamı

Geçen sezon Türkiye Kupası'nda Belediye Vanspor'u eleyerek (D) Grubu'nda mücadele eden yeşil-beyazlı takım, aynı gruba düştüğü Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 yenilmesine rağmen diğer maçlarda aldığı sonuçlarla gruptan çıkarak çeyrek finale kaldı.

Kura sonucu çeyrek finalde de Fenerbahçe ile eşleşen Bursaspor, rakibine, turun İstanbul'da oynanan ilk maçında 1-0, Bursa'da oynanan rövanş maçında ise 3-1 yenilerek elendi.

Bu sezon ligde aldığı sonuçlarla dikkati çeken ve Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen yeşil-beyazlılar, grup birincisi olarak çıktığı çeyrek finalde tekrar karşılaşacağı rakibini bu kez kupa dışında bırakarak, yarı finale yükselmeyi hedefliyor.

Bu sezon ligin 5. haftasında evinde oynadığı maçı, Alex'in attığı golle 1-0 kaybeden Bursaspor, 1973-1974 sezonunda Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşmış, Bursa'da oynanan ilk maçı 1-0 kazanmasına karşın deplasmanda oynanan maçı 3-0 kaybederek, kupaya uzanamamıştı.

Haberin Devamı

Son olarak kupada çeyrek finali 1999-2000 sezonunda geçebilen yeşil-beyazlılar, yarı finalde Antalyaspor'a 2-0 yenilerek, elenmişti.

Bursaspor, 1985-1986 sezonunda Altay'ı 2-0 yenerek, sahip olduğu tek Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!